Prvo pomijesajte 10 zlica secera sa dvje jaja pa onda dodajte vanila secer i mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postepeno dodajite 10 zlica vode uz stalno mucenje. U posebnu posudu prosijte 12 zlica brasna, jednu zlicu kakao praha i polovinu praska ta pecivo.

Ovu suhu smjesu ubacite u mokre sastojke. Koristeci najnizu brzinu miksera umutite tijesto. Dobijenu smjesu podijelite na dva dijela i nastavite sa pecenjem kore.

Smjesu pecite u kalupu oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Kada je peceno polako odvojite koru od pleha. Nakon sto se kora ohladi uklonite papir. Podijelite obje kore na ceitir jednaka diela tak sto cete ih presjeci u sredini.

U tiganj ulijte oko jedna litar mlijeka. Onda dodajte oko 200 grama secera i 250 grama margarina. Pazljivo sipajte 200 grama cokolade za kuhanje,pustite da se rastopi. Kada se cokolada potpuno otopi u smjesu umijesajte 250 gr. mljevneih oraha.

Za pripremu stavite sloj pek papira u kalup. Kore poredajte jednu na drugu i prelijte vrelim filom a zavrnu koru ostavite nepokrivenom. Tortu prekrijte alu folijom i ostavite da se ohladi,najbolje preko noci u hladnjaku.

Pomijesajte 120 gr.mlijecne cokolade sa 80 milil.slatke pavlake da se sjedine u glatku smjesu.

Kada se ohladi obilno pospite preko torte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here