Evo jednostavnog načina kako da održavate svoje bijele patike bijelim.

Ako želite da brzo očistite svoje patike, možete ih staviti u mašinu za veš. Međutim, važno je napomenuti da ovaj metod nije pogodan za sve vrste obuće. Ako ste sigurni da vaše bijele patike mogu izdržati pranje u mašini za veš, možete to uraditi pre nego ih stavite u bubanj!

Zahvaljujući ovom jednostavnom savetu, vaše bijele patike će ponovo zablistati čiste kao nove! Blijede patike brzo se zaprljaju, a čišćenje bijelih patika može biti prilično zahtevno. Imamo sjajan trik koji će vam pomoći da bijelim patikama vratite izgubljenu čistoću.

Važno je da znate koje cipele ne treba stavljati u mašinu za pranje veša. To uključuje cipele od antilopa, kože, one sa šljokicama ili drugim oštrim dodacima, cipele sa visokim potpeticama ili one sa membranom, kao i cipele koje su zalijepljene ili popravljene od strane obućara.

Sa druge strane, tenisice i sportska obuća općenito su pogodne za pranje u mašini za veš. Najbolje je ako su ušivene, a ne zalijepljene, kako bi se izbeglo otapanje lepka na visokim temperaturama. Ako niste sigurni, uvek pročitajte etiketu koju je proizvođač stavio unutar cipela.

Kada perete cipele, važno je koristiti najnižu temperaturu (30°C) i minimalnu brzinu centrifuge (ne više od 400 okretaja u minuti). Takođe, koristite prah, kapsule ili deterdžent, ali izbegavajte one namenjene omekšavanju tkanina.

Evo i korisnog trika: stavite peškir ili ćebe u mašinu za veš zajedno sa cipelama kako biste ih zaštitili od mehaničkih oštećenja. Takođe možete koristiti i posebne vrećice za pranje patika.

Nakon pranja, sušite patike na sobnoj temperaturi, izbegavajući direktno sunčevo svetlo i radijatore. Ne koristite sušilicu jer to može oštetiti vaše cipele.

Nadamo se da će vam ovi saveti biti korisni i da će vaše patike dugo izgledati kao nove!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here