Prirodni lijekovi i tradicionalna medicina često su alternativa za farmaceutske lijekove.
. Primjerice, jedna 75-godišnja žena podijelila je svoje iskustvo s prirodnim pristupom regulaciji šećera u krvi, koji je za nju bio vrlo učinkovit.

Njezin recept za smanjenje šećera u krvi uključuje crni luk.
Sastojci su vrlo jednostavni – 3 kg crnog luka. Priprema je također jednostavna: luk se podijeli na 10 dijelova, a svaki dan se očisti i nasjecka jedan dio luka. Zatim se taj dio luka stavi u lonac, prelije s 250 ml kipuće vode i kuha 10 minuta.
Nakon toga, tekućina se procijedi i podijeli na tri dijela za konzumaciju prije obroka tijekom dana.
Ovaj postupak provodi se 10 dana, a terapija se ponavlja nakon 6 mjeseci.

Crni luk ima brojne zdravstvene prednosti.
Bogat je ugljikohidratima, vitaminima B, E, karotenom te mineralima poput željeza, natrija, kalija, fosfora i kalcija.
Osim toga, ima ljekovita svojstva i tradicionalno se koristi za liječenje različitih stanja poput skleroze, probavnih smetnji, upalnih procesa, respiratornih bolesti te jačanje imuniteta.

U tradicionalnoj medicini, luk se koristi na različite načine. Svježi luk preporučuje se uzimati od 10 grama dnevno, postepeno povećavajući dozu, za liječenje bronhitisa, tuberkuloze, želučanih problema i drugih stanja.
Pečeni ili sušeni luk posebno je koristan za srčane bolesti, hipertenziju, tuberkulozu i gastritis, te se uzima oralno prije obroka.
Također se koristi u oblozima za kožne bolesti.

Važno je napomenuti da, iako prirodni lijekovi i domaći recepti mogu biti korisni, ne smiju zamijeniti profesionalni medicinski savjet.
Prije početka bilo kakve terapije, osobito ako imate postojeće zdravstvene probleme ili uzimate lijekove, preporučljivo je konzultirati se s liječnikom.

Povišen nivo šećera u krvi, poznat i kao hiperglikemija, događa se kada koncentracija glukoze (šećera) u krvi premašuje normalne vrijednosti.
Normalan nivo šećera u krvi varira tijekom dana, ali uobičajeno je da se kreće između 70 i 99 miligrama po decilitru (mg/dL) natašte (prije jela) kod većine ljudi.
Nakon obroka, nivo šećera u krvi obično poraste, ali se vraća u normalu unutar nekoliko sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here