Crijeva su vitalni dio probavnog sustava koji ima ključnu ulogu u obradi hrane, apsorpciji hranjivih tvari i eliminaciji otpadnih produkata. Evo nekoliko ključnih funkcija crijeva:
– probava
– apsorpcija hranjivih tvari
– sinteza vitamina
– očuvanje ravnoteže vode
– eliminacija otpada

Kroz životni vijek, naše crijeva prolaze kroz značajne količine hrane i tekućina, ostavljajući za sobom nakupljene toksine i otpad u probavnom sustavu. Zdravlje crijeva igra ključnu ulogu u općem zdravlju, jer poremećaji poput zatvora, metaboličkih problema i raznih bolesti često su znak nečistoća u crijevima.

Klasični klistir, iako učinkovit, čisti samo dio debelog crijeva. Ipak, postoje nježnije i dugotrajnije prirodne metode za čišćenje crijeva.
Jedna takva metoda je konzumiranje smjese lanenog brašna i kefira.

Laneno brašno, poznato po svojim snažnim čistilačkim svojstvima, može efikasno očistiti debelo i tanko crijevo u samo tri tjedna, bez narušavanja crijevne mikroflore.
Smjesa kefira i lanenog brašna ne samo da čisti crijeva, već i normalizira tjelesnu težinu, poboljšava metabolizam masnoća i smanjuje razinu kolesterola u krvi.

Recept za čišćenje crijeva s lanenim brašnom sastoji se od postupnog povećanja doze tijekom tri tjedna:

Prvi tjedan: 1 kašika lanenog brašna pomiješana s 150 ml kefira
Drugi tjedan: 2 kašike lanenog brašna pomiješane s 200 ml kefira
Treći tjedan: 3 kašike lanenog brašna pomiješane s 250 ml kefira


Ako nije dostupno laneno brašno, može se koristiti svježe mljeveno laneno sjeme.
Preporučuje se pripremanje svježe smjese svakog jutra kako bi se izbjeglo kvarenje sjemena.
Ova jednostavna, ali učinkovita metoda može biti od velike koristi za one koji pate od gastrointestinalnih problema, urinarnih infekcija, prekomjerne tjelesne težine ili problema s metabolizmom lipida.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here