Mješavina cimeta i meda su jako poznata kombinacija u kineskoj narodnoj medici.
Esencijalna ulja koja se dobijaju od cimeta i meda proizvode hiddrogen peroksid koji dalje daje atnimikrobna svojstva za liječenje raznoh infrkcija, i gljivica.
najbolja kombinacija meda i cimeta jeste da napravite pastu od nje. Možete je koristiti na suho uzimajući po jednu kašiku 2x na dan ili ujutru mazajući na hljeb.
Kombinacija cimeta i meda je odlična protiv prehlade i kašlja, čak i nazalnog začepljenja. Kako biste napravili efikasnu smešu, potrebno je da napravite mešavinu od 1 kašike meda i 1/4 kašike cimeta i primetićete visok nivo antibakterijskih svojstava i moćnih antioksidanata koji mogu da vam izleče infekciju.

Med sadrži imunomodulatornih svojstava te je samim tim odličan za liječenje rana. Mješavinu konzumirajte 3 dana i vidjet ćete zdravstevno poboljšanje.

Med i cimet za liječenje prehlade i gripe.
Med stavite u posudu te zagrijte i dodajte cimet da bi dobili na gustini. Smjesu ostavite da se ohladi te prebacite u teglu.
Mješavinu konzumirajte po potrebi, kašiku nakon obroka.

Ako imate problema sa holesterolom, pomešajte 2 kašike meda i 3 kašike cimeta u prahu u pola litre vode za čaj i smanjićete holesterol u krvi za 10% u roku od 2 sata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here