Postoji jednostavan trik za čišćenje tvrdokornih mrlja od masnoće na tavi koje se tijekom vremena mogu nakupiti.
Za ovu učinkovitu metodu potrebni su vam samo nekoliko sastojaka koje većina ljudi već ima kod kuće: soda bikarbona, sol, ocat, tekući deterdžent za suđe i papirnati ručnici.
Ova metoda čišćenja omogućuje brzo uklanjanje mrlja bez velikog napora.

Kako biste počeli, pospite sol i sodu bikarbonu preko tamnih mrlja na tavi.
Zatim prelijte tekućim deterdžentom za suđe. Lagano izribajte površinu žičanom spužvom kako biste izmiješali sastojke i potaknuli učinkovito čišćenje.
Nakon toga, prekrijte mrlje s 3-4 papirnata ručnika i stavite neki težak predmet na njih kako bi ostali pod pritiskom.

Ostavite smjesu da djeluje nekoliko minuta ili čak duže, a zatim uklonite papirnate ručnike.
Primijetit ćete kako se prljavština i masnoća lako skidaju uz pomoć ove jednostavne tehnike.
Nakon što ste uklonili veći dio mrlja, dobro operite tavu koristeći deterdžent za suđe i vodu kako biste uklonili preostale ostatke masnoće i osigurali potpuno čistu površinu.

Nakon temeljitog pranja tave, preporučljivo je isprati je pod tekućom vodom kako biste u potpunosti uklonili ostatke deterdženta i ostataka masnoće. Također, možete koristiti spužvicu ili krpu kako biste temeljito obrisali i osušili tavu prije nego što je vratite u upotrebu.


Redovito čišćenje tava na ovaj način ne samo da će produžiti njihov vijek trajanja, već će i osigurati da hrana koju pripremate bude ukusna i zdrava.
Ovaj jednostavan trik za čišćenje tava može vam uštedjeti mnogo vremena i truda, pružajući vam čistu i sjajnu tavu svaki put kad krenete kuhati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here