U braku često dolazi do zasićenja ali i odnosi između partnera postaju hladni.
Ruski psiholog Ana Kirjanova istražuje kompleksne dinamike među partnerima, ističući znakove koji upućuju na gubitak ljubavi u braku.
U njezinim djelima, naglasak je na muško-ženskim odnosima i ključnim uzrocima nezadovoljstva.
Prema njoj, postoji niz subtilnih znakova koji otkrivaju da vas partner možda više ne voli onoliko koliko je to nekada bio slučaj.

Ako partner više ne pokazuje bliskost, ako se ne javlja tijekom radnog dana ili ako izbjegava male geste pažnje, to bi mogli biti pokazatelji problema. Nevoljenost se često manifestira kroz nedostatak podrške, ponašanje koje zahtijeva brigu poput djeteta, ili kritike koje ignoriraju vaš trud i naporan rad.

Kontrola i miješanje u vaše aktivnosti, pokušaji nametanja vlastitih odluka, ili ismijavanje vaših stavova samo su neki od znakova nesklada.
Ako partner stalno krivi vas za sve, ili ne može pružiti podršku, to može biti pokazatelj nedostatka ljubavi.

Kirjanova ističe da je svaka izgovorena riječ “volim te” postala molba, pokazatelj traženja ljubavi koja nedostaje.
Nažalost, nedostatak ljubavi može negativno utjecati na samopouzdanje i samoprocjenu, što može dovesti do osjećaja ružnoće i nespretnosti kod žene.

Kroz niz subtilnih znakova, Kirjanova nas podsjeća na važnost prepoznavanja i adresiranja problema u partnerskim odnosima kako bi se očuvala ljubav i bliskost.

Važno je shvatiti da nedostatak ljubavi u partnerskom odnosu može imati duboke emocionalne posljedice, utječući na osjećaj vrijednosti i samopoštovanja. Stoga je ključno aktivno raditi na očuvanju i jačanju veze, pružajući podršku, razumijevanje i komunikaciju.
Promicanje otvorenosti i empatije može pomoći u prevladavanju prepreka te ponovnom otkrivanju ljubavi i bliskosti među partnerima.
Otvoren i iskren dijalog, uz međusobno poštovanje i ljubaznost, može biti korak prema obnavljanju i jačanju veze koja je narušena nedostatkom ljubavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here