Jeste li znali da mješavina sodebikarbone i ricinusovog ulja jako pozitvno utiče na naš organizam i može pomoći u mnogim zdravstvenim problemima.
Ricinusovo ulje je poznato po svojim raznovrsnim zdravstvenim prednostima i širokoj primjeni u alternativnoj medicini.
Ovo organsko ulje nudi neograničene mogućnosti za tretiranje različitih zdravstvenih stanja, prema preporukama holističkih praktičara i istraživanjima dr. Williama McGray-a.

Jedna od glavnih prednosti ricinusovog ulja je ublažavanje alergija, što ga čini efikasnim sredstvom za svakodnevnu konzumaciju u obliku pet kapi ujutro. Također, primjena ulja potiče brzo zacjeljivanje rana, posjekotina i modrica te se preporučuje za masažu trbuha tijekom posljednja dva mjeseca trudnoće radi prevencije strija.

Za ubrzanje procesa ozdravljenja ozlijeđenog zgloba, preporučuje se noćni oblog od ricinusovog ulja.
Ovo ulje pokazalo se korisnim i za smanjenje gubitka sluha te izlječenje katarakte primjenom jedne kapi na oko prije spavanja.

U medicinskim slučajevima, primjena obloga od ricinusovog ulja pokazala se efikasnom za nestanak pilonidalne ciste, posvjetljivanje smeđih mrlja u kombinaciji sa sodom bikarbonom te ublažavanje očnih alergija.
Za probleme s donjim dijelom leđa i proljevom preporuča se redovita primjena obloga.

Kronične tegobe kao što su čvorići na glasnicama mogu se ublažiti primjenom obloga na vratu, dok je dosljedna konzumacija ricinusovog ulja na dnevnoj bazi dovela do potpunog nestanka tinitusa u roku od četiri tjedna.

Ovo ulje također je pokazalo učinkovitost u liječenju hiperaktivnosti, bradavica, naslaga kalcija na stopalima te je čak doprinijelo nestanku raka kože u kombinaciji sa sodom bikarbonom.
Za ljude koji se bore s hrkanjem, redoviti oblozi na trbuhu mogu pridonijeti prestanku ovog problema nakon samo dva tjedna.

Masaža vlasišta ricinusovim uljem pokazala se kao učinkovit način poticanja rasta kose, dok su primjeri brzog oporavka od hepatitisa zabilježeni u praksi primjenom obloga.

Nadalje, redovito nanošenje ulja na zahvaćena područja također je pokazalo efikasnost u iskorjenjivanju gljivica na noktima te kao metoda za liječenje alkoholizma.

U konačnici, ricinusovo ulje svojom izvanrednom sposobnošću ubrzava proces zacjeljivanja pčelinjih uboda te se ističe kao svestrani saveznik u očuvanju i poboljšanju zdravlja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here