zagorijele šerpe i tave stvaraju nam svima nelagodu pred gostima.

Jedan neobičan, ali učinkovit recept može vam pomoći da vaši lonci i tave zablistaju od čistoće bez ikakvog truda.

Potrebno je:

– 500 mililitara Coca Cole
– 1 komad tvrdog sapuna
– 1 žlica sode bikarbone
– 1 žlica soli
– malo vode

Postupak:
Pomiješajte sodu bikarbonu i sol u manjoj posudi, dodajte malo vode i promiješajte dok ne dobijete čvrsti sapun. Zatim ga naribajte kako biste dobili krupnije komadiće.

Dodajte te komadiće u lonac i prelijte Coca-Colom. Stavite na štednjak, dodajte malo vode i zagrijte smjesu dok sapun ne postane homogena masa.

Dodajte otopinu sode bikarbone i soli, dobro promiješajte, ulijte u staklenke i ostavite da se stvrdne na sobnoj temperaturi.

Kada se smjesa stvrdne (za otprilike 1 sat), nanesite malu količinu na vlažnu spužvu i očistite svoje posuđe. Rezultat će biti besprijekorno čiste i sjajne posude.

Coca-Cola također može poslužiti za čišćenje WC-a. Pomiješajte je s jeftinom pastom za zube i zamrznite u kalupe za led. Kockice leda od ove smjese stavite u WC školjku i očistite četkom za WC. Rezultat će biti čista i svježa WC školjka bez potrebe za agresivnim kemikalijama.

Ako imate problema s lisnim ušima na biljkama, Coca-Cola može biti rješenje. Pomiješajte je s tekućim sapunom i napunite prskalicu. Prskajte biljke ovom smjesom kako biste se riješili lisnih uši na prirodan način.

Sve ove neobične primjene Coca-Cole pokazuju koliko ovaj napitak može biti koristan izvan svog uobičajenog korištenja kao piće.
Ovaj nekonvencionalni pristup čišćenju pokazuje koliko jednostavni kućanski sastojci mogu biti učinkoviti u održavanju higijene.

Kombinacija kole i sapuna čini ovaj recept jednostavnim i pristupačnim rješenjem za čišćenje, bez potrebe za agresivnim kemikalijama.

Korištenje prirodnih sastojaka poput sode bikarbone, soli i sapuna dodatno naglašava ekološku i zdravstvenu osviještenost ovog pristupa čišćenju.

Osim što je učinkovit za čišćenje lonaca i tava, ovaj recept također pokazuje višestruke mogućnosti upotrebe Coca-Cole u kućanstvu, od čišćenja WC-a do uklanjanja lisnih uši na biljkama.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here