Dolazi nam ljepše vrijeme i sjedenje do kasno uveče vani uživajući u čistom zraku i ugodnosti noći ali samim dolaskom ljepšeg vremena dolaze i dosadne muhe i komarci.
Ukoliko želite uživati u vremenu na otvorenom bez dosadnih komaraca, evo jedne korisne ideje koju biste mogli isprobati, a koja ne zahtijeva dodatne troškove. Ovaj prirodni repelent protiv komaraca brzo se priprema i mogao bi biti vaš idealan saveznik tokom ljetnih dana.

Prije nego što vam otkrijem sve detalje, važno je napomenuti da je ova ideja izazvala globalnu pomamu, jer se pokazala vrlo efikasnom za mnoge ljude.

Sve što vam treba su tri sastojka i spremni ste za borbu protiv dosadnih insekata.

Prva stvar koju ćete primijetiti u ovom receptu jest da koristimo ljuske luka i mljevenu kavu ili suhi talog kave. Ova kombinacija možda zvuči neobično, ali zapravo je vrlo djelotvorna.

Kada pripremate ovaj prirodni repelent, prvo ogulite luk i stavite ljuske u odgovarajuću posudu. Zatim ih pospite mljevenom kavom ili suhim talogom kave. Kad sve bude spremno, potrebno je samo zapaliti smjesu dok se ne počne stvarati dim. Taj dim ima čudesno svojstvo odbijanja komaraca, što znači da ćete konačno moći uživati u ljetnim večerima bez nepoželjnih gostiju.

Ali to nije sve! Postoji još jedan recept koji se pokazao izuzetno efikasnim. Radi se o spreju koji možete napraviti kod kuće, a sastojci su vrlo jednostavni.

Za ovaj sprej, potrebna su vam samo tri sastojka: bočica s raspršivačem, eterično ulje paprene metvice i eterično ulje geranija. Pomiješajte ova ulja s vodom i ulijte smjesu u bočicu s raspršivačem. Sprejte ovu mješavinu tamo gdje se komarci obično okupljaju, kao što su okviri prozora, prozorske klupice, kutovi soba i slično. Ponavljajte ovaj postupak svaka 3-4 dana kako biste održali zaštitu od komaraca.

Ovaj prirodni sprej nije samo efikasan protiv komaraca, već također ima ugodan miris i nije štetan za okoliš. Tako da osim što ćete se riješiti dosadnih insekata, moći ćete uživati i u svježem zraku bez ikakvih briga.

Pored ovih recepta, postoje i drugi prirodni repelenti protiv komaraca koje možete isprobati. Na primjer, esencijalna ulja poput eukaliptusa ili ružmarina također su poznata po svojim repelentnim svojstvima. Možete ih koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim sastojcima kako biste stvorili vlastite domaće repelente.

U svakom slučaju, izbor je vaš. Sada imate nekoliko prirodnih opcija koje možete isprobati kako biste se riješili dosadnih komaraca i uživali u ljetnim danima bez nepoželjnih gostiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here