Želite dobru berbu krastvaca a ne upijeva vam, probajte sa ovim trikom od kojeg krastavci bujaju.
Ako primetite da vaši krastavci počinju davati plodove, postoji jednostavan način da ih ohrabrite na još obilniju berbu – samo pratite upute na YouTubeu i napravite hranjivo rastvor.
Ovo jednostavno rešenje zahteva samo jedan sastojak – mleko, zajedno sa vodom.
Pružajući ovu dodatnu negu, možete očekivati da će vaši krastavci nagraditi vaš trud ranijom i obilnijom berbom!

Mleko je ključni element u ovom receptu, a korišćenje verzija sa niskim sadržajem masti ne bi trebalo predstavljati problem jer sadržaj masti nema značajan uticaj u ovom kontekstu.

Za pripremu gnojiva, preporučeni omjer je 1 litra mleka na svakih 10 litara vode.
Kada koristite ohlađeno mleko, preporučljivo je da ga prethodno ulijete u toplu vodu, jer krastavci ne vole niske temperature.

Pomešajte mleko temeljno sa vodom u kanti pre nanošenja smese na korene krastavaca.
Mleko je izuzetno hranljiv napitak koji sadrži korisne sastojke koji podjednako pozitivno deluju na biljke kao i na ljude.

Osim što biljkama pruža esencijalne elemente u tragovima kao što su kalijum, kalcijum i magnezijum, mleko takođe poboljšava kvalitet zemljišta.

Prisustvo mlečne kiseline ne samo da deluje kao preventivna mera protiv gljivičnih oboljenja, već omogućava i sintezu vitalnih vitamina i drugih biološki aktivnih supstanci neophodnih za rast i razvoj biljaka.

Da bi gnojidba bila uspešna, ključno je pridržavati se preporučene količine, kao što je navedeno u ovom uputstvu.
Prekomerna koncentracija rastvora može imati negativne efekte na pH vrednost zemljišta, ometajući zdrav rast krastavaca umesto da ga podstiče.

Za optimalne rezultate, preporučuje se ulivanje jednog litra ovog organskog hraniva u korenje biljaka, bilo ujutru ili uveče.

Neka vam sreća bude naklonjena u vašem baštovanstvu!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here