Linda Faulkner, 50 godina stara Britanka, suočila se s dijagnozom artritisa 2006. godine. Prvobitno je bol počela osjećati u šakama, a onda se proširila na leđa i vrat, uz svakodnevno pogoršanje stanja.

Nakon brojnih neuspješnih tretmana, poput dodataka prehrani i opasnih lijekova, Linda je čula za priču o Sari Gal, koja je koristeći napitak od jabukovog sirćeta i meda uspjela izliječiti artritis.

Ubrzo nakon što je počela piti mješavinu jabukovog sirćeta i meda, Linda je osjetila poboljšanje. Bolovi su se smanjili, što joj je omogućilo normalan život bez nelagode koju je prethodno osjećala.

Jabukovo sirće već stoljećima pokazuje pozitivne učinke na zdravlje ljudi, a posebno je korisno za zdravlje zglobova i kostiju. Mješavina jabukovog sirćeta i meda potiče pokretljivost organizma, štiti zglobove i kosti od propadanja te smanjuje upalne procese.

Recept za mješavinu: U šoljici vruće vode pomiješajte 1 žlicu jabukovog sirćeta i 1 žlicu sirovog meda. Ovu mješavinu pijte dva puta dnevno.

Sirće jabukovo jako je bogato mineralima poput magnezija, kalcija, kalija i fosfora, što ga čini prirodnim lijekom za zglobove.

Osim što smanjuje bolove u zglobovima, jabukovo sirće jača kosti, sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala i potiče probavu te detoksikaciju organizma.

Osim osnovnog recepta, postoje i drugi domaći pripravci koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma artritisa, poput soka od višanja s jabukovim sirćetom ili mješavine kokosovog ulja i jabukovog sirćeta za masažu bolnih zglobova.

Čaj od nane i cimeta s dodatkom jabukovog sirćeta, meda također može pomoći u smanjenju nelagode povezane s artritisom.

Artritis je kronično stanje koje može biti izazvano upalnim procesima u zglobovima, a mnogi ljudi se suočavaju s dugotrajnom borbom s tom bolesti.

Linda Faulkner je, kao mnogi drugi, isprobala različite tretmane i lijekove bez dugoročnog uspjeha, sve dok nije otkrila recept s jabukovim sirćetom i medom.

Osim što je smanjila bolove u zglobovima, mješavina jabukovog sirćeta i meda pokazala se korisnom i za druge aspekte zdravlja, poput jačanja imunološkog sustava i poticanja probave.

Jabukovo sirće ima svojstva koja pomažu uravnotežiti pH vrijednost organizma te smanjiti nivo šećera u krvi, što može biti korisno za osobe s dijabetesom.

Uz svoja ljekovita svojstva za zglobove, jabukovo sirće također može pomoći u ublažavanju prehlade, alergija i želučanih tegoba.

Mješavina jabukovog sirćeta i meda nije samo ukusan napitak, već i prirodni lijek koji mnogima može poboljšati kvalitetu života.

Dodatno, sok od višanja s jabukovim sirćetom je još jedan recept koji može pružiti olakšanje od bolova u zglobovima, zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima.

Masiranje bolnih zglobova mješavinom kokosovog ulja i jabukovog sirćeta može pomoći ublažiti bol i opustiti mišiće, pružajući trenutno olakšanje.

Čaj od nane i cimeta s dodatkom jabukovog sirćeta, meda može biti ugodan i koristan dodatak prehrani za osobe koje se bore s artritisom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here