Med je jako zdrava namirinica.

Med ima antibakterisjko dejstvo koje pojacava imunitet. Samim tim redovnim konzumiranjem meda lakse cete preboroditi borbu sa raznim virusima, bakterijama, gljivicama i opcenito bakterijama.

Kasikica meda prije spavanja omoguciti ce vam miran i dobar san koji je potreban svakom organizmu za normakno fukncionisanje tokom dana. Med sadrzi glikon koji koji je potreban nasem mozgu i koji podstice rad nadbubrezne zlijezde da bi izbacila adrenalin i kortizol iz tijela.

Ako imate problema sa visokim krvnim pritiskom uzmite kasicicu meda prije spavanja. Visok krvni pritisak doprinosi bolestima srca. Med je prirodni antioksidant koji dokazano snizava krvni pritisak.

Ako imate povisene trigliceride opet ce vam pomoci med. Poviseni trigliceridi nelijecenjem mogu dovesti do pojave dijabetesa ali i bolesti srca. Med snizavan trigliceride u krvi tako sto ih pretvara u saveznike koji ciste krv od nepotrebnih masnoca.

Med takodjer ubrzava metabolizam stavrajuci termogeni ucinak. To znaci da pobosljava cirkulaciju a samam tim vam pomaze da sagorite masti bez puno muke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here