Zaštite vaše usjeve bez upotrebe hemikalija je ključna za dobar rod usjeva.
Predstavljamo vam listu najefikasnijih prirodnih sprejeva koji su se pokazali izuzetno korisnima u borbi protiv opasne plijesni.

Sprej broj 1, koji je moj zet preporučio i koji se pokazao izuzetno učinkovit, uklanja buđ i štiti paradajz. Potrebno je pomiješati 5 litara vode, 1 kašiku sode bikarbone, 3 kašike ulja i 1 kašičicu tečnog sapuna. Nakon što se svi sastojci dobro promiješaju, rastvor se poprska direktno na listove paradajza.

Sprej broj 2 se priprema od borovih ili jelovih iglica, vode i sapuna za pranje veša. Nakon što iglice proključaju u vodi, dodaje se sapun i sprej je spreman za upotrebu.

Sprej broj 3 se sastoji od svježeg kravljeg stajnjaka i vode. Ovaj rastvor se jednostavno zalijeva biljkama do korijena.

Sprej broj 4 se priprema od koprive, vode i sapuna za pranje veša. Nakon što se kopriva nareže i ostavi da odstoji, dodaje se sapun i sprej je spreman za korištenje.

Sprej broj 5 se sastoji od bijelog luka, vode, joda i sapuna za pranje veša. Nakon što se bijeli luk macerira u vodi, dodaju se ostali sastojci i rastvor se poprska na paradajz.

Sprej broj 6 kombinira mlijeko ili surutku, šećer i vodu. Ovaj rastvor se poprska na biljke kako bi ih zaštitio.

Korištenje ovih prirodnih sprejeva omogućuje vam efikasnu zaštitu vašeg usjeva bez upotrebe štetnih hemikalija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here