Ukoliko hocete koristiti glicerin za ciscenje kuce ima nekoliko jako dobrih i prakticnih nacina. Npr. dodajte malo glicerina u vodu za ciscenje podova kako bi dobili sto bolje rezultate. Zastita od rasine takodjer je vrlo jednostavna,dodajte glicerin u vodu i koristite je za vlazenje krpe kojom bricete povrsine.

Kad se suočite s mrljama na odjeći, nanesite glicerin direktno na mrlju, isperite je vodom sa solju. Za uklanjanje težih mrlja kao što su čaj, kafa ili čokolada, napravite pastu od glicerina i soli, nanesite je na mrlju, ostavite da djeluje pola sata, a zatim operite kao obično.

Kožni nameštaj možete očistiti tako što ćete ga prebrisati pamučnom krpom natopljenom glicerinom. Za pranje prozora, pomiješajte etanol i glicerin u odnosu 1:10 za efikasno uklanjanje prašine i prljavštine, dok za održavanje sjaja drvenih površina dodajte glicerin u vodu kojom ih brišete.

Glicerin se pokazao kao višenamjensko sredstvo za čišćenje, pružajući efikasne rezultate na različitim površinama u domaćinstvu.

Za sjajne i čiste podove, dodajte malu količinu glicerina u vodu koju koristite za brisanje, čime ćete postići blistavu čistoću.

Produljena zaštita od prašine jednostavno se postiže dodavanjem glicerina u vodu za čišćenje, čuvajući površine duže vrijeme čistima i sjajnima.

Uklanjanje mrlja s odjeće postaje manje naporno uz upotrebu glicerina – nanesite ga direktno na mrlju prije pranja kako biste olakšali proces čišćenja.

Glicerin u kombinaciji s solju efikasno se nosi s tvrdokornim mrljama od čaja, kave ili čokolade, pružajući efektivno čišćenje bez oštećenja tkanine.

Održavanje kožnog namještaja u dobrom stanju postaje jednostavnije uz redovito brisanje glicerinom, što pomaže u uklanjanju sitnih ogrebotina i prljavštine.

Za sjajne prozore bez tragova prljavštine, koristite mješavinu etilnog alkohola i glicerina, omjer 1:10, čime osiguravate kristalno čiste površine.

Drvene površine održavajte prirodnim sjajem dodavanjem glicerina u vodu kojom ih brišete, čime se sprječava isušivanje i pukotine.

Glicerinska pasta s sodom bikarbonom idealna je za uklanjanje kamenca s površina, ostavljajući ih svježima i čistima nakon ispiranja.

Uštedite vrijeme i trud koristeći glicerin kao svestrano sredstvo za čišćenje koje osigurava dugotrajnu zaštitu i očuvanje čistoće vašeg doma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here