Sve domaćice znaju da kuća nikada nije u potpunosti čista ma koliko često čisitili svoje domove.
Ako ste umorni od čestog čišćenja prašine ili vam nedostaje vremena da redovito održavate čistoću u kući, možda biste trebali isprobati stari trik koji se koristi u muzejima – glicerin.


Evo nekoliko načina kako možete očistiti kuću uz pomoć glicerina:

Sjajni podovi:
Da biste brzo i učinkovito očistili prljave podove, dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu s vodom i koristite tu smjesu za čišćenje.

Dugotrajna zaštita od prašine:
Dodajte malo glicerina u posudu s vodom za brisanje prašine. Koristite ovu vodu za vlažno brisanje površina kako biste dugotrajno održavali čistoću.

Uklanjanje mrlja s odjeće:
Stavite par kapi glicerina na mrlju, a zatim je isperite vodom u koju ste dodali malo soli. Za mrlje od čaja, kave ili čokolade, napravite pastu od glicerina i soli, nanesite na mrlju i operite nakon pola sata.

Održavanje kožnog namještaja:
Ako je vaš kožni namještaj izgreban, prebrišite ga pamučnom krpom natopljenom glicerinom. Ponovite postupak nekoliko puta kako biste postigli željeni rezultat.

Čišćenje prozora:
Pomiješajte glicerin i etil alkohol u omjeru 1:10 i koristite tu smjesu za čišćenje prozora. Ova metoda će osigurati dugotrajnu čistoću prozora, odbijajući prašinu i prljavštinu.

Očuvanje sjaja na drvenim površinama:
Dodajte malu količinu glicerina u vodu za brisanje drvenih površina kako biste očuvali njihov prirodni sjaj i spriječili isušivanje.

Uklanjanje kamenca:
Napravite pastu od glicerina i sode bikarbone te je nanesite na površine zahvaćene kamencom. Ostavite da djeluje nekoliko sati, a zatim isperite toplom vodom.

Korištenje glicerina kao sredstva za čišćenje može vam uštedjeti vrijeme i trud, pružajući istovremeno dugotrajnu zaštitu i sjaj različitim površinama u vašem domu.

Isprobajte ove jednostavne trikove s glicerinom i uživajte u čistoj kući koja će ostati čista dulje vrijeme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here