Uglavnom svi mnogo volimo ljeto a ljeto nam donosi i one nezeljene goste a to su komarci,njihov napda je uvijek neugodan.

Kao prirodni domaci lijek za ove insekte jednostavno rjesenje donosi vanila secer čije prisustvo odbija komarce svojom aromom vanilije. Ulje vanilije također djeluje na istom principu, pružajući istu zaštitu, a može se nanijeti na kožu ili okolinu.

Osim toga, postoji i recept za sredstvo protiv komaraca koje se može napraviti kod kuće, koristeći jednake dijelove biljnog ulja, šampona i octa. Ovo jednostavno sredstvo pruža učinkovitu zaštitu od komaraca i omogućuje uživanje u ljetnim aktivnostima bez ometanja. Postoji niz drugih prirodnih repelenata, poput kombinacija limunove kore, klinčića i Alpe ili korištenja valerijane, koji također mogu biti učinkoviti u odbijanju komaraca.

Osim toga, svježe odrezani listovi trešnje ili eterična ulja poput klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu pružiti dodatnu zaštitu. Uz razne domaće recepte, postoji i ribički repelent koji se pokazao izuzetno učinkovitim, a napravljen je od vodice za usta, Epsom soli i starog piva. Svi ovi prirodni načini pomažu u održavanju komaraca podalje tijekom ljetnih mjeseci, omogućujući nam da uživamo u ljepotama ljeta bez neželjenih insekata.

Osim domaćih metoda, postoje i drugi načini za borbu protiv komaraca, poput izgaranja smrekinih grana ili korištenja cedrovog ulja koje odbija ne samo komarce, već i muhe i žohare. Listovi rajčice također mogu biti korisni kada se utrljaju na izložene dijelove kože radi dodatne zaštite. Također, možete napraviti vlastiti sprej za tjeranje komaraca od klinčića i alkohola ili votke.

Druga mogućnost je upotreba ribičkog repelenta koji se pokazao izuzetno učinkovitim čak i oko vode. Osim toga, možete koristiti sredstvo koje se sastoji od vodice za usta, Epsom soli i starog piva, koje se pokazalo uspješnim i pristupačnim rješenjem. Sve ove metode nude prirodan način da se zaštitite od komaraca i uživate u ljetnim aktivnostima bez ometanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here