Moj prijatelj vrtlar otkrio mi je odlican recept za proizvodnju fantasticnih plodova poput rajcice,krastavaca i paprika.

Evo kako pravite:

Počinjemo s pripremom otopine koja će poslužiti kao gnojivo. U kantu od 3 litre ulijemo 2,6 do 2,7 litara vode, preferirajući nekloriranu vodu ili, još bolje, kišnicu. Dodajemo 100 grama kvasca razmućenog u toploj vodi. Ako kvasac nemate pri ruci, možete ga sami napraviti kod kuće. Dobro promiješamo smjesu i prekrijemo je gazom. Povremeno je promiješamo.

Kada proces fermentacije završi, otopina je spremna. Tada je razrjeđujemo tako da jednu šalicu otopine pomiješamo s 10 litara vode, te s dobivenom otopinom zalijevamo biljke. Svaku biljku treba zalijevati otprilike tri puta tijekom ljeta.

Ovakav tretman biljaka obećava nevjerojatne prinose. Plodovi će biti veliki, sočni i obilni, a biljke će bolje podnositi ljetne temperature. Neki uzgajivači čak su dobili rajčice i u listopadu, unatoč hladnom i kišnom vremenu.

Kao dodatak kvascu, možemo koristiti i prirodno gnojivo pripremljeno od koprive. Koprivu natrgamo i slažemo u slojeve u emajliranu ili plastičnu kantu. Zatim dodamo vodu tako da doseže 10-15 cm ispod ruba kante. Pripremamo smjesu od suhog kvasca, šećera i brašna, te je dodajemo u koprive. Dobro promiješamo i ostavimo smjesu da odstoji na suncu do ručka, a zatim u hladu. Miješamo svaki dan.

Nakon nekoliko dana, dobiveno gnojivo razrijedimo tako da pola litre gnojiva pomiješamo s 10 litara vode. Tu mješavinu koristimo za zalijevanje biljaka, pružajući im poticaj za rast, poboljšanu plodnost, zaštitu od bolesti i potpunu ishranu.

Ovaj kompleksni, ali učinkoviti sustav gnojidbe obećava zdrave i obilne usjeve, pružajući biljkama sve potrebne hranjive tvari za rast i reprodukciju.

Nakon što biljke prime ovo hranjivo gnojivo, postaju otpornije na bolesti i štetočine, što dodatno poboljšava njihovu vitalnost. Ovaj vrtlarski savjet kombinira tradicionalne metode s modernim znanjem o biljnom uzgoju, pružajući biljkama optimalne uvjete za rast i razvoj. Kombinacija fermentiranog kvasca i prirodnog gnojiva od koprive čini održivu alternativu komercijalnim gnojivima, pomažući u očuvanju okoliša. Redovitim zalijevanjem ovom smjesom, biljke će se razvijati zdravo i snažno tijekom cijele vegetacijske sezone. Ovaj jednostavan, ali moćan recept mogao bi biti tajna uspjeha u vašem vrtu, pružajući obilne i ukusne plodove tijekom cijele sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here