Ako vam je potrebno neko jednostavno rjesenje za održavanje higijene u kupaonici, naletio sam na genijalne trikove koji će vam pomoći da vaš WC uvijek bude čist i svjež, a da pritom ne potrošite mnogo novca. Zamislite samo – umjesto da bacate praznu kutiju uloška za čišćenje, koristite je kao domaći osvježivač za WC školjku!

Ova odlicna ideja, podijeljena na popularnom YouTube kanalu JECA SVAŠTARICA, koristi obične gel kapsule koje se koriste za perilicu posuđa. Znaci, kada potrošite osvježivač za viseću WC školjku, umjesto da ga jednostavno bacite, jednostavno ubacite jednu od ovih kapsula u praznu kutiju. Da biste oslobodili gel, probušite kapsulu iglom na nekoliko mjesta, a zatim objesite kutiju kao i obično. Kada ispirate vodu, gel će se otpustiti, čisteći WC i ostavljajući za sobom ugodan miris svježine.

Medjutim kapsule gela za pranje posuđa nisu samo osvježivači zraka; one su prava mala čudesna sredstva za čišćenje. Kako? Pa, evo kako:

Prvo, sadrže tvari poput tenzida koji razbijaju površinsku napetost prljavštine i masnoće, olakšavajući njihovo ispiranje s površine WC školjke. Zatim, tu su i enzimi koji razgrađuju organske tvari poput čestica hrane i bakterija, čineći vaš WC dubinski čistim. Nadalje, kiseline prisutne u tim kapsulama mogu efikasno otopiti kamenac i hrđu koja se može nakupiti na površini WC školjke, dok sredstva za dezinfekciju istovremeno uništavaju bakterije i plijesan. Sve te funkcije u jednoj maloj kapsuli – zaista je nevjerojatno!

Ali tu nije kraj – postoji još jedan fantastičan trik koji će osvježiti vaš WC na potpuno prirodan način. To je izrada “sparkle bombe” od sode bikarbone.

Pomiješajte sodu bikarbonu i limunsku kiselinu u posudi, dodajte malo vode i omiljena eterična ulja poput lavande, paprene metvice ili citrusa. Kada se smjesa dobro sjedini, utisnite je u kalupe i ostavite da se osuši. Nakon toga, samo ubacite “sparkle bombu” u WC školjku i promatrajte kako se magija događa – neugodni mirisi nestaju, a prljavština se lako uklanja, ostavljajući iza sebe osjećaj svježine i čistoće.

U konačnici, s ovim jednostavnim trikovima, vaš WC će uvijek biti mjesto čistoće i svježine, a vaš novčanik će ostati netaknut. Isprobajte ove savjete i uživajte u svom čistom i mirisnom WC-u, uz minimalan napor i trošak. Sretno čišćenje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here