Mnogo žena u ovom svijetu je barem jednom čulo rečenicu ” Ne mogu živjeti bez tebe” a evo šta upravo ta rečenica znači.
Psiholog Mihail Litvak ukazuje na važnu upozorenje vezano uz često korištenu izjavu “Ne mogu živjeti bez tebe”, ističući da bi ta fraza zapravo trebala biti alarm za napuštanje takve veze.
Prema Litvaku, samo izgovaranje takvih riječi nije dokaz istinske ljubavi, već može ukazivati na veliku ovisnost partnera.

On naglašava da muškarac koji iskreno voli izražava ljubav na drugačiji način, dajući partnerici osjećaj sigurnosti i zajedničke odluke u upravljanju životom. To potvrđuje duboku predanost i poštovanje prema njoj.

Litvak dalje objašnjava da ljubomora proizlazi iz nedostatka samopouzdanja te da pravi muškarac ima povjerenje u svoju partnericu i njihovu zajedničku sreću.

Što se tiče socijalnog i obrazovnog podrijetla, Litvak ističe važnost sličnih podrijetla kako bi partneri mogli zajedno rasti i razvijati se.
Partner koji ima viši status trebao bi podržati partnera u postizanju iste razine, pokazujući tako istinsku ljubav i poštovanje.

Kao ilustraciju, Litvak navodi tragičan primjer gdje je muškarac sprječavao napredovanje i razvoj svoje partnerice, što je na kraju rezultiralo njegovom smrću te financijskim poteškoćama za nju i njihovo dijete.
To naglašava važnost podrške i rasta unutar veze kako bi se izbjegle takve tragične situacije.

Litvakov primjer pokazuje kako zanemarivanje osobnog rasta i razvoja partnera može imati ozbiljne posljedice ne samo na njihov odnos, već i na njihovu budućnost i sreću obitelji.
Stoga, podržavanje partnera u ostvarivanju vlastitih ciljeva i potencijala ključno je za zdravu i održivu vezu.

Na kraju, Litvakov savjet naglašava važnost dubokog razumijevanja i poštovanja u vezi, te kontinuiranog rasta i zajedničkog napretka.
To stvara temelj za sretnu i ispunjavajuću vezu koja će trajati kroz životne izazove i radosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here