Ukoliko ne možete spavati, kosa vam opada a nokti su vam krhki ovo je što vaše tijelo traži.
Umor, nesanica i drugi simptomi poput zatvora, stanjivanja kose, lomljivih noktiju i debljanja mogu ukazivati na probleme s nadbubrežnim žlijezdama ili štitnjačom.


Preporučuje se konzumacija smjese od naribanog brazilskog oraha, peršina, grožđica, meda i đumbira radi prirodne regulacije tijela, jer ove namirnice sadrže vitamine B i željezo koji mogu pomoći u tome.
Važno je napomenuti da se prije primjene ovakvih prirodnih lijekova savjetuje konzultacija s liječnikom, te da se ne bi trebalo oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog savjeta.

Alopecija je medicinski izraz koji se koristi za opisivanje gubitka kose ili ćelavosti na vlasištu ili drugim dijelovima tijela gdje normalno raste kosa. Postoje različiti tipovi alopecije, a svaki može imati različite uzroke i karakteristike.

Androgena alopecija: Ovo je najčešći oblik gubitka kose i obično se povezuje s genetskim faktorima i hormonima. Kod muškaraca se često naziva muškom ćelavošću, dok kod žena može uzrokovati stanjivanje kose po cijelom tjemenu.

Alopecija areata: Ovaj oblik gubitka kose uzrokovan je autoimunim poremećajem u kojem imunološki sustav napada folikule dlake, rezultirajući lokalnim ili generaliziranim gubitkom kose na tijelu.

Telogeni efluvij: Ovo je privremeni oblik gubitka kose koji obično nastaje kao posljedica stresa, hormonalnih promjena, ozbiljnih bolesti ili određenih lijekova. Kod ovog stanja, veći broj folikula ulazi u fazu mirovanja (telogen) i rezultira gubitkom kose.

Ostali oblici alopecije: Postoje i drugi oblici alopecije koji mogu biti uzrokovani različitim faktorima, poput traume, infekcija vlasišta, određenih bolesti ili prehrambenih nedostataka.

Liječenje alopecije ovisi o njenom uzroku i tipu. To može uključivati ​​lokalne tretmane poput minoksidila, terapije kortikosteroidima, imunoterapije ili kirurške zahvate poput transplantacije kose. Važno je konzultirati se s dermatologom ili stručnjakom za kosu kako bi se utvrdio uzrok gubitka kose i odabrao odgovarajući tretman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here