Muškarci varaju iz mnogo razloga a na većinu od njih ne možemo uticati i nismk krivi za to.
To može uključivati emocionalne potrebe koje nisu ispunjene u trenutnoj vezi, nedostatak komunikacije, nesklad između očekivanja i stvarnosti u vezi, nedostatak privlačnosti ili intimnosti, impulsivno ponašanje, nesigurnost, ili čak želju za osvetom zbog prethodnih povreda.
Svaka situacija je jedinstvena, i nema univerzalnog odgovora na ovo pitanje.
Važno je istražiti razloge za varanje kako bi se ojačala veza i sprečilo ponavljanje takvih situacija.
Komunikacija i otvorenost u vezi mogu biti ključni za prevazilaženje problema i izgradnju zdravijeg odnosa.


Sigurno ste već čuli neke od ovih klasičnih fraza ako ste ikada bili prevareni:

“Ne znači ništa.”

Kada čujete ovu rečenicu, možda biste se trebali zapitati koliko zapravo vaša veza znači partneru ako je spreman riskirati je zbog nečega što naziva beznačajnim.

“Obećavam da to više neću učiniti.”

Ali, kao što kaže stara izreka, jednom lažov – uvijek lažov. Ako je već prevario jednom, zašto ne bi opet? Sljedeći put će biti oprezniji da sakrije svoje postupke. Ne vjerujte mu slijepo.

“Oprosti.”

Možda mu je samo žao što je uhvaćen. Ako stvarno brine o vama, ne bi ni razmišljao o drugim ženama. Narcisi se ne brinu za tuđe osjećaje. Mogu se pretvarati da im je stalo, ali njihova djela govore drugačije. Vaš odgovor trebao bi biti: “I meni je žao. Žao mi je što sam besmisleno gubio vrijeme na tebe. Pronaći ću nekoga tko cijeni ono što dajem.”

“Ti si me natjerala na to.”

Nijedna žena nikada nije prisilila svog muškarca da je prevari. Nije stvar u tome što ste učinili ili niste učinili. Radi se o njegovom stavu da zaslužuje sve što poželi, čak i ako to prelazi granice veze.

“Bio sam depresivan.”

Ako tvrdi da je depresivan i da mu je jedini izlaz bio lagati vam, razmislite kako će se nositi s problemima u budućnosti. Hoće li uvijek tražiti drugu ženu kao izlaz iz svojih problema?

Vjerojatno hoće.

“Dosadilo mi je tvoje zvocanje.”

Često muškarci svoje postupke opravdavaju krivnjom na glasove žena. Bez obzira na to što su učinili, uvijek će optužiti ženu. No, nijedna kritika ne bi trebala biti dovoljna da navede muškarca da se okrene drugoj ženi, nego je to znak njegovog slabog karaktera.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here