Ukusna Hrana

Ukusna-hrana.info

Masno tkivo na glavi, vratu, ispod pazha je benigna izraslina koja se pojavljuje u bilo kojem starosnom dobu.
Lipomi su medicinski naziv za masno tkivo. Masni tkivo može biti veličine od nekoliko milimetara do par centimetara. Masno tkivo zna izrasti na raznim mjestima kada su vidljive i promjene na koži te se trebate odmah posavjetovati sa ljekarom tj dermatologom.

Masna tkiva znaju biti različite veličine i oblika ali i boje. Prvo masno tkivo koje navodimo jeste ona koja se najčešće sreće kod malih beba- smedje masno tkivo. Ova vrsta masti funkiconiše kao mišić Tj uspiješno sagorijeva kalorije čak i u stanju mirovanja. Nauka je dokaza da se dobar dio masti nalazi ne samo kod beba nego i kod odraslog čovjeka tako da je stvaranje smeđeg mansog tkiva moguce i kod odrasle osobe. Odvojite barem 15 minuta na dvenoj bazi za vježbanje kako bi izbjegli zadržavanje masti u tijelu.

Visceralno masno tkivo je lipom koji je najbolje da uopšte nemate jer jako šteti našem zdravlju. Masno tkivo na nekom unutrašnjem organu nije dobro za naše zdravlje. Masno tkivo na unutrašnjem organu može izazvatu rizik od dijabtesa tipa 2 te brojinih srčanih problema.

Bijelo masni tkivo po tijelu čovjeka ispod kože ima ulogu mehaničke zaštite. Bijelo podkožno masno tkivo proizvodi protein adiponektin koji olakšava regulaciju inzulina. celulit. Ovo je normalno staro bijelo masno tkivo ispod kože, koje ima zaštitnu ulogu. Izgleda poput pomorandžine kore jer vrši pritisak na vezivno tkivo, što se manifestuje “rupicama” na koži. Celulit se može vidjeti čak i kod mršavih osoba, jer njegovu pojavu u najvećoj mjeri uslovljava genetska predispozicija.

recepti za uklanjanje mansog tkiva:

  1. Napravite miješavinu brašna i meda te stavite na dio tijela na kojem imate masno tkivo. Preko stavite maramicu ili gazu kako ne bi isprljali odjecu.
  2. Sa odgovarajućom pincetom uhvatiti pčelu i okrenuti žaoku ka mjestu gdje se nalazi masno tkivo i pustite da vas ubode.
  3. Pomiješajte žumance sa 2 kašike soli. Dobijenom mješavinom premažite masni tkivo kad god imate vremena barem 4x na dan.
  4. Propolis kapi nanesite na masno tkivo. Redovnom primjenom propolisa masno tkivo će se jako brzo povuci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *