U nastavku teksta vam donosimo znakove promjene u tijelu a ukoliko ih primjetite posjetite ljekara.

Ukoliko naglo gubite na tezini uzrok moze biti stitinjaca.
Poremecaj stitne zlijezde dovodi do toga da ona ili proizvodi previse ili nedovoljno hormona sto se moze odraziti nanagli gubitak ali i nagli dobitak kilograma.

Ukoliko vam se pojavljuju modrice a da se niste udarili znaci da nsto u vasem organizmu ne funkcionise kako treba.
Modrice same od sebe se znaju pojaviti zbog nedoststka vitamina ali i bolesti povezanih sa krvlju. Nedostatk vitamina C dovodi do prblema sa metabolizmom koji dalje uzrokuju nastanak modrica.

Ukoliko imate nakupine bijelog ili zutog sloja na jeziku znaci da imate probleme sa stomakom. Bijeli sloj oznacva probleme sa probavom. Ukoliko imate zuti sloj na jeziku postoji mogucnost da imate probelma sa jetrom ili zuci.

Ukoliko vam je doslo do deformacije nokta postoji mogucnost od gljivicne infekcije ali i nedostatk raznih vitamina. Ukoliko vam nokat pocne mijenjati boju ali se pocne stvarati zadebljanje to je gljivicna infkecija koju je potrebno lijeciti. Ukoliko imate nedostatak vitamina D,B1 kalcijuma i zeljeza takodjer cete vidjeti male bijele tacke koje takodjer mogu biti rani znak reumatizma.

ukoliko su vam desni crvene i natecene postoji mogucnost od gingvitisa ali i paradontalne bolesti. Gingvitis je bolest sluznice koja se upali oko zuba. Gingvitis uzrokuje krvarenje i bolne desni. Paradontalna bolest uzrokje propadanje desni tako sto korijen zuba ostaje nepokriven te je samim tim zub nezasticen. Ukoliko primjentite promjene na desnima posjetite svog stomatologa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here