Da li znate možda da ispod kreveta držite stavri koje zrače vise od rendgena.
Provjerite koje su to stavri.
Dr. Slobodan Dunjić, stručnjak za integrativnu medicinu, nedavno je na TV kanalu K1 otkrio uobičajene zablude koje ljudi imaju o vitaminu D i upozorio na potencijalno opasne navike koje mnogi prakticiraju, a nisu svjesni posljedica.

Dr. Dunjić naglašava da čuvanje predmeta ispod kreveta može biti štetno, čak poput “spavanja u rendgenskom aparatu”. Budući da provodimo trećinu svog života spavajući, važno je ne samo osigurati udobnost, već i sigurnost materijala oko sebe.

“Važno je obratiti pažnju na materijale koje stavljamo ispod kreveta”, upozorava dr. Dunjić. “Mnogi moderni kreveti dolaze s kutijama za odlaganje ispod njih, ali te kutije često sadrže predmete umotane u plastične vrećice napravljene od nafte. To može biti jednako štetno kao spavanje u rendgenskom aparatu.”

Dr. Dunjić ističe važnost prirodnih materijala poput vune i pamuka te naglašava da bi ispod kreveta idealno bilo ne držati ništa osim prašine.

Kada je riječ o izboru dušeka i posteljine, dr. Dunjić se slaže s kolegom, gastroenterologom dr. Vojislavom Perišićem, koji kaže: “Što je jeftinije, to bolje.” On tvrdi da najjeftiniji dušeci s dodatkom vitamina i minerala mogu biti najbolji izbor.

“Edukacija o materijalima koje unosimo u svoje tijelo i okoliš važna je”, naglašava dr. Dunjić. “Prirodni materijali i jednostavna rješenja često su bolja od modernih, potencijalno štetnih proizvoda.”

Kao zaključak, dr. Dunjić potiče ljude da obrate pažnju na svoj životni prostor, posebno spavaće sobe, te savjetuje konzultaciju s liječnicima ili farmaceutima pri odabiru dodataka prehrani.

“Naše zdravlje je najvažnije”, zaključuje dr. Dunjić. “Pravilnim odabirom materijala i dodataka prehrani, možemo napraviti značajne promjene u svom zdravlju i kvaliteti života.”

Dr. Dunjić ističe kako su moderni načini života doveli do povećane izloženosti štetnim kemikalijama i materijalima u našem okruženju te naglašava potrebu za povratkom prirodnim i sigurnim rješenjima.

Osim toga, dr. Dunjić upozorava na sve veći trend konzumacije skupih dodataka prehrani bez pravog razumijevanja njihovog utjecaja na zdravlje, ističući važnost educiranja i informiranja o pravilnoj prehrani.

Dodaje kako je važno razmotriti utjecaj materijala i proizvoda koji nas okružuju na naše zdravlje te kako male promjene u načinu života mogu imati velike pozitivne učinke na dugoročno zdravlje i dobrobit.

U konačnici, dr. Dunjić poziva ljude da budu aktivni promatrači svog okoliša i da donose svjesne odluke koje podržavaju njihovo zdravlje i dobrobit, ističući kako je to ključ za očuvanje zdravlja i sreće u današnjem svijetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here