Dugogodišnja praksa pomažući ljudima sa gastrointestinalnim tegobama na Mokroj Gori dovela je Milicu Jovičić do statusa poznate savetnice.
Njena mudrost i neizmerna pomoć sežu decenijama unazad, pružajući olakšanje onima koji pate od gastritisa, želučane kile, nervoznih creva i drugih problema vezanih za stomak.
Njen jedinstveni metod, koji je nasledila od bake, sastoji se od detaljnih pregleda i specifičnih terapija koje retko ko drugi praktikuje.

Milica je svoje umeće sticala od baba, majki generacija unazad. Iako joj je sestra bliznakinja pokušala slediti stopama, njen osećaj nije bio tako izražen. Tek nakon dve godine, baka joj je rekla da je spremna za samostalan rad.
Priča kaže da postoje tri ključne tačke na ruci, stopalu i ispod plećke koje mora pronaći prstima kako bi izvela terapiju.
Kada pronađe te tačke, masaža koju izvodi donosi olakšanje, poboljšava probavu i opušta grčeve.

Baka Milica svojim pacijentima preporučuje čaj kao deo terapije nakon pregleda.

Koristi šest biljaka:
– hajdučku travu
– šipurak
– kantarion
– majčinu dušicu
– nanu
– kamilicu
Ove biljke su poznate po svojim lekovitim svojstvima. Hajdučka trava, kao jedan od najefikasnijih prirodnih lekova za želudac, balansira kiselost i žučne sokove, smanjuje upale i pomaže kod gastritisa. Šipurak, s druge strane, reguliše probavu, zaustavlja dijareju i smiruje želudac na potpuno prirodan način.

Dodatno, baka Milica preporučuje laneno seme za rad želuca i probavu, te mleveni gavez.
Iako izgleda neobično, laneno seme je korisno za oblaganje obolele sluzokože želuca i ublažavanje upala.
Podubica je još jedna biljka koju veoma ceni, koristi se za oštećenu sluzokožu želuca, čireve i pročišćavanje kanala, a pomaže i kod bolesti jetre i žučnih tegoba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here