U svakoj kuhinji, jedan od kljucnih uredjaja je napa, posto se ona brine za čistoću zraka dok vi kuhate svoje omiljene delicije. No, kao što svaka herojska figura zahtijeva njegu, tako i napa s vremenom postaje žrtva masnoće i prljavštine koja se skuplja u njenom filtru. To može utjecati na kvalitetu zraka u vašem prostoru, stoga je važno naučiti kako ju očistiti na pravilan način.

YouTube kanal Almirin kutak donosi rješenje koje dolazi iz same kuhinje – sastojke koje svi imamo pri ruci. Osim što estetski čisti filter, važno je napomenuti da prljav filter može utjecati na učinkovitost same nape. Zato je važno pridavati pažnju njegovom održavanju.

Prirodno sredstvo za čišćenje filtera nape možete napraviti koristeći sodu bikarbonu i deterdžent. Pomiješajte ova dva sastojka kako biste dobili pastu koju ćete nježno nanijeti na filter. Nakon što se pasta osuši, filter operite u perilici posuđa.

U slučaju metalnih filtera, možete ih potopiti u vodu s neutralnim sapunom i amonijakom te ih ostaviti da se natope prije nježnog ribanja i ispiranja.

Uz sve to, postoji i metoda čišćenja filtera tabletom za pranje posuđa. Izvadite filter, stavite ga u posudu s vodom i tabletom za pranje posuđa, te kuhajte na laganoj vatri. Rezultat će biti gotovo čist filter bez potrebe za teškim trudom.

Pored toga što čistoća filtera osigurava bolju funkcionalnost nape, čišći filter također pridonosi općem dojmu čistoće kuhinje.

Zato redovno održavajte filter nape i tako cete produljiti njegovu životnost i smanjiti potrebu za zamjenom.

Važno je naglasiti da čistoća nape ne utječe samo na estetiku, već i na vaše zdravlje, jer čist zrak u kuhinji znači manje štetnih isparenja koje udišete.

Čišćenje filtera nape kod kuće pomoću prirodnih sredstava nije samo ekonomično rješenje, već i ekološki prihvatljivo.

Kako biste osigurali dugotrajnost svoje nape, preporučuje se redovito čišćenje filtera i održavanje cjelokupnog sustava ventilacije.

Pored toga, čistoća filtera također može pomoći u sprječavanju neugodnih mirisa koji se mogu širiti iz kuhinje.

Zato ne zaboravite posvetiti pažnju održavanju nape kako biste uživali u čistijem i zdravijem okruženju dok pripremate svoje omiljene obroke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here