Svi volimo i želimo da naše biljke izgledaju predivno tj da procvjetaju u što većem broju < zn<te li trik kako da podstanknete vaše biljke da cvjetaju.
Da bi vaše biljke procvetale bogato i imale zdravo, tamnozeleno lišće od proleća do jeseni, potrebno je ne samo redovno zalivanje i uklanjanje uvelog cveća, već i dodatna ishrana biljaka.
Pored komercijalnih preparata koji mogu zahtevati dodatna finansijska ulaganja, postoji jednostavno i pristupačno prirodno rešenje.

Jedan od takvih dodataka je rastvor piva razblažen vodom.
Priprema ovog rastvora je jednostavna: ostaci piva iz boce ili limenke se sipaju u posudu, preliju vodom i dobro promućkaju.
Biljke se zalivaju ovim rastvorom jednom nedeljno, a na svakih 10 mililitara piva dodaje se litar obične vode.

Čak i pivo koje je stajalo nekoliko dana bogato je vitaminom B i fermentisanim supstancama koje su korisne za cvetanje i zdravlje biljaka.
Ovaj rastvor je posebno koristan za biljke kao što su muškatle, kaliope i viseće petunije, jer podstiče njihov rast i cvetanje.

Pivo takođe može poslužiti kao dodatak za sobne biljke, jačajući listove i doprinoseći njihovom sjaju.
Povremeno brisanje listova pamučnom krpom natopljenom u pivu, svakih desetak dana, pomoći će u intenziviranju zelene boje i zdravlju lišća.

Pored toga, pivo može poslužiti kao prirodno sredstvo za odbijanje štetočina, kao što su puževi i puževi, zahvaljujući njegovom mirisu koji ih odbija. Takođe, korisno je napomenuti da se ovaj metod ishrane biljaka ne preporučuje za sve vrste, pa je pre primene važno proveriti kako će određena biljka reagovati na pivo.
Uz redovnu primenu ovog prirodnog dodatka, vaše biljke će sigurno uživati ​​u bogatom cvetanju i zdravom izgledu tokom cele sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here