Svi mi imamo kante za smece kod kuce i uglavnom one nakon nekog vremena pocnu smrditi. U ovom postu cemo vam dati mnogo dobrih savjeta kako da se rijesite tog loseg i neugodnog mirisa.:

1. Ispraznite i očistite košaru: Pripremite mješavinu od 750 mililitara vode i 250 mililitara octa. Obrišite unutrašnjost košare ovom smjesom kako bi se oslobodili mirisi.

2. Dodajte sodu bikarbonu. Posipajte dno košare s 3-4 kasike sode bikarbone za dodatno upijanje mirisa.

3. Korištenje novina. Stavite novine na dno košare kako bi upile tekućinu iz vrećice i spriječile curenje.

Osvježivač zraka može pomoći u borbi protiv neugodnih mirisa u prostoru:

– Pomiješajte 10 kapi eteričnog ulja (npr. eukaliptusa, lavande, peperminta), 1 kasiku sode bikarbone i 500 mililitara destilirane vode u raspršivaču. Raspršite po prostorijama za uklanjanje mirisa s tepiha, zavjesa i namještaja.

Za osvježavanje odjeće i prostorija koristite ovaj domaći osvježivač:

– Zagrijte 375 mililitara omekšivača (npr. s mirisom lavande) i dodajte 9 listova želatine. Nakon što se smjesa ohladi i stvrdne, koristite kao osvježivač u ormarima ili prostorijama.

Ovi jednostavni savjeti pomoći će vam da održavate svježinu i ugodan miris u vašem domu.

Naravno, evo dodatnih deset rečenica koje se odnose na prethodni tekst:

1. Uz redovito čišćenje kante za smeće i primjenu prirodnih sastojaka poput octa i sode bikarbone, možete održavati prostor čistim i bez neugodnih mirisa.

2. Smeće može ostaviti neugodne mirise koji se mogu proširiti po cijelom domu, stoga je važno redovito održavanje kante za smeće.

3. Novine na dnu kante za smeće su praktičan trik za upijanje tekućine iz vrećice, čime se sprječava curenje i neugodni incidenti prilikom iznošenja smeća.

4. Domaći osvježivač zraka s eteričnim uljima ne samo da uklanja mirise, već i dodaje ugodan miris prostoru bez upotrebe štetnih kemikalija.

5. Osvježivači s eteričnim uljima mogu se prilagoditi osobnim preferencijama mirisa, što ih čini idealnim za različite prostore u domu.

6. Upotreba sodu bikarbonu kao sredstva za upijanje mirisa nije samo ekološki prihvatljiva, već i vrlo učinkovita.

7. Zagrijavanjem omekšivača s mirisom lavande i dodavanjem želatine stvara se praktičan osvježivač koji može dugotrajno održavati svježinu u ormarima i prostorijama.

8. Redovito prskanje prostora s domaćim osvježivačem smanjuje potrebu za čestim korištenjem komercijalnih proizvoda s jakim kemikalijama.

9. Mirisna terapija eteričnim uljima poput lavande može imati i dodatne blagodati poput opuštanja i smanjenja stresa.

10. Implementacija ovih savjeta pomoći će vam da održavate čist i ugodan dom bez upotrebe agresivnih sredstava koja mogu štetiti zdravlju i okolišu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here