Da bi ste imali cistu i mirisnu rernu potrebno je da se rerna redovno odrzava.
Ukoliko vam je nesto zagorilo ili pokipil u rerni prvo sastruzite ostatke komadice koji su zapekli koliko god mozete.
zatim narednih 5 dana prskajte vasu rernu sa rastvorm sodebikarbone i vode dok je u medjuvremenu slobodno mozete koristiti.
Kada naprskajre rernu 6ti dan ukljucite da se malo zagrije. Kada se rerna zagrijala pocnite sa ciscenjem.
Za ciscenje koristite spuzvicu te izribajte rernu.
Na kraju isperte, dobro posusite krpom a zatim ukljucite rernu na 20 speteni da se dobro osusi.

Da biste imali čistu i mirisnu rernu, potrebno je redovito održavanje. Ako vam je nešto zagorjelo ili pokipjelo u rerni, prvo sastružite komadiće koji su se zapekli koliko god možete. Zatim, narednih pet dana prskajte vašu rernu rastvorom sode bikarbone i vode, dok je u međuvremenu slobodno možete koristiti. Nakon pet dana prskanja, šestog dana uključite rernu da se malo zagrije. Kada se rerna zagrijala, započnite s čišćenjem koristeći spužvicu te temeljito izribajte unutrašnjost.

Isperite rernu vodom i dobro je osušite krpom. Nakon toga, uključite rernu na 20 stepeni kako bi se potpuno osušila. Redovitim održavanjem i korištenjem prirodnih sredstava poput sode bikarbone, vaša rerna će ostati čista i bez neprijatnih mirisa. Ovo je ekološki prihvatljiv način čišćenja koji izbjegava korištenje jakih hemikalija. Pored toga, soda bikarbona je odličan deodorans koji pomaže u neutraliziranju mirisa hrane. Redovno čišćenje ne samo da poboljšava higijenu već i produžava vijek trajanja vaše rerne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here