Ukoliko u svojoj kuci primijetite pojavu budji u coskovima zidova postoji jedan jako jednostavna trik da se toga oslobodite zauvijek.

Buđ nije samo estetski problem; ima i negativan uticaj na zdravlje ljudi. Njene spore se šire po celoj kući ili stanu, lako se prenose na druge površine i mogu biti štetne po zdravlje.

Borba protiv buđi može biti naporna i skupa, ali postoji jednostavno rešenje koje većina nas ima kod kuće – sirće. Sirće je prirodno, ekološki prihvatljivo i efikasno sredstvo za sprečavanje i lečenje buđi.

Sirće, posebno belo destilovano, sadrži sirćetnu kiselinu koja ima antifungalna i antibakterijska svojstva, čineći ga jako mocnim i efikasnim sredstvom protiv buđi.

Evo kako možete koristiti sirće da se rešite buđi sa zidova:

Pomešajte jednake delove sirćeta i vode u boci sa raspršivačem i poprskajte rastvor direktno na buđ.
Ostavite da rastvor odstoji najmanje 1 sat kako bi prodreo i ubio buđ.
Istucite područje četkom kako biste uklonili ostatke buđi, zatim isperite površinu čistom vlažnom krpom i ostavite da se potpuno osuši.


Ako buđ i miris i dalje postoje, možete razmotriti korišćenje cimeta ili angažovanje profesionalaca da se buđ u potpunosti ukloni.
Ovo jednostavno sredstvo može vam pomoći da se rešite buđi u vašem domu bez upotrebe jakih hemikalija i troškova profesionalnih servisa.

Kada redovno cistite i odrzavate, možete sprečiti ponovnu pojavu buđi. Medjutim vrlo bitno je da očistite i provetrite prostorije kako biste smanjili vlažnost vazduha, što može doprineti rastu buđi. Takođe, popravite sve izvore vlage u domu, kao što su curenja vode ili loša ventilacija.

Redovno proveravajte i čistite filtere u klima uređajima kako biste sprečili širenje buđi. Kada primetite prve znakove buđi, odmah reagujte kako biste sprečili dalje širenje i potencijalno štetne efekte po zdravlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here