Poznati nutricionista otkrio je vrlo jednostavan pristup za uklanjanje abdominalnog sala sa nekoliko jednostavnih koraka.
Visceralna masnoca koja se nakuplja oko vitalnih organa u trbusnoj supljini povecana je sa rizikom od raznih bolesti kao sto srcane bolesti,dijabetes i nekoliko vrsta karcinoma.

Ključ učinkovitog smanjenja abdominalne masnoće leži u kombinaciji redovite tjelovježbe i zdrave prehrane, prema nutricionistici Temi Lakatos Šems.

1. Smanjenje veličine porcija: Početni korak je smanjiti veličinu obroka kako bi se smanjila kalorijska potrošnja. Odabir manjih tanjura može pomoći u kontroli porcija i smanjenju unosa kalorija.

2. Ograničavanje konzumacije alkohola: Nutricionistica ističe da alkohol potiče apetit i može dovesti do prekomjernog unosa kalorija. Preporučuje se suzdržavanje od konzumacije alkohola barem tri tjedna mjesečno.

3. Prioritet povrću: Uključivanje povrća u prehranu zbog visokog sadržaja vlakana pomaže u osjećaju sitosti i sprječava prekomjerni unos kalorija. Preporučuje se poboljšanje okusa salate dodatkom limuna ili octa te korištenje zdravijeg maslinovog ulja.

4. Ograničavanje unosa voćnih sokova: Voćni sokovi često sadrže dodani šećer koji može negativno utjecati na gubitak masnoće. Bolji izbor su voda ili svježe cijeđeni sokovi.

5. Povremeni post: Istraživanje povremenog posta može biti korisno. Tipična metoda uključuje osam sati konzumacije hrane i 16 sati bez hrane, što može potaknuti gubitak masnoće.

6. Duboko disanje prije obroka: Duboko disanje može pomoći u usporavanju unosa hrane, što daje mozgu dovoljno vremena da prepozna osjećaj sitosti i smanjuje šanse za prejedanje.

Ovi koraci preporučeni su kako bi se postiglo učinkovito smanjenje abdominalne masnoće i potaknuo zdraviji način života.

7. Važno je razumjeti da uklanjanje abdominalnog sala zahtijeva strpljenje i dosljednost u primjeni preporučenih strategija. Promjene u prehrambenim navikama i načinu života ne dolaze preko noći, ali su dugoročno korisne za zdravlje.

8. Redovita tjelesna aktivnost ima ključnu ulogu u procesu mršavljenja, potičući sagorijevanje kalorija i jačanje mišića, što također može doprinijeti smanjenju trbušne masnoće.

9. Praćenje napretka u smanjenju masnoće na trbuhu može biti korisno kroz vođenje dnevnika hrane i tjelesne aktivnosti. To omogućuje bolje razumijevanje vlastitih navika i identifikaciju područja za poboljšanje.

10. Edukacija o nutritivnim vrijednostima hrane može pomoći u donošenju informiranih odluka o prehrani, što je ključno za postizanje ciljeva gubitka masnoće.

11. Osiguravanje adekvatnog sna i smanjenje stresa također su važni faktori koji mogu utjecati na metabolizam i regulaciju tjelesne težine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here