Baba Vanga, čuvena proročica poznata po svojoj mudrosti, ostavila je iza sebe golemu riznicu neprocjenjive mudrosti koja i danas inspirira mnoge ljude.
Sa svojim nepokolebljivim uvjerenjem, ona je čvrsto vjerovala da će njezini savjeti donijeti radost i blagostanje.

Jedan od njezinih savjeta je da je bitno zadržati pozitivnu energiju i radost u svom kućanstvu, a to se može postići konzumiranjem jela i pića u nerazbijenom i kompletnom posuđu i čašama.
Osim toga, kako bi se osiguralo da radost i obilje ostanu unutar granica doma, predlaže se postavljanje nekoliko novčića u zapušteni kutak.

Baka Vanga također preporučuje postavljanje grana iznad ulaza u dom kako bi se zaštitili od negativnosti.
Također, dijeljenje ostataka obroka s ptičjim stvorenjima, posebno kore kruha i mrvica, vjeruje se da će pozvati sreću da obilno obasja vaš dom.

Važno je suzdržati se od hvalisanja vlastitom srećom, pogotovo u prisustvu nekoga koga ne poznajete, jer zavist koju mogu osjećati može imati negativan utjecaj na vaš život.

Osim toga, prema njezinim savjetima, suzdržavanje od držanja razbijenog ili napuknutog ogledala unutar granica stana je važno jer takvi predmeti imaju sposobnost da vas liši sreće i stoga ne bi trebali biti prisutni u kućanstvu.

Kako bi postigli blagostanje, preporučuje se držati novac uredno pospremljen u novčaniku, a ne zgužvan u džepovima, kako bi se energija novca održala u ravnoteži. Baka Vanga vjerovala je da slijedeći ove mudre savjete možemo privući sreću, blagostanje i harmoniju u svoje živote.

Postoje različiti načini kako možete sačuvati novac i upravljati svojim financijama na dugoročno održiv način.

Evo nekoliko savjeta:

Pravljenje proračuna: Prvi korak u upravljanju novcem je stvaranje proračuna.
Zabilježite svoje mjesečne prihode i rashode kako biste vidjeli gdje trošite novac i gdje možete uštedjeti.

Postavljanje financijskih ciljeva: Definiranje kratkoročnih i dugoročnih financijskih ciljeva pomoći će vam da ostanete motivirani i fokusirani na štednju novca.

Automatizacija štednje: Postavljanje automatskih transfera sa svog računa za plaćanje na štedni račun može biti efikasan način štednje novca, jer se novac odvaja odmah nakon primitka prihoda.

Prakticiranje umjerenosti u trošenju: Razmislite prije nego što napravite kupovinu i pitajte se trebate li stvarno taj predmet. Pokušajte prakticirati minimalizam i izbjegavajte nepotrebne kupovine.

Izgradnja hitnog fonda: Imajte određeni iznos novca na posebnom računu kao hitni fond za neočekivane troškove poput popravaka automobila ili medicinskih hitova.

Razmatranje investiranja: Ako imate višak novca, razmislite o investiranju u dionice, obveznice, nekretnine ili druge investicijske instrumente kako biste povećali svoje bogatstvo na dugi rok.

Edukacija o financijskim pitanjima: Nastavite učiti o osobnim financijama kako biste poboljšali svoje financijske vještine i donosili bolje odluke o novcu.

Sve ove strategije mogu vam pomoći da bolje upravljate svojim novcem i postignete svoje financijske ciljeve. Važno je biti dosljedan i discipliniran u primjeni tih strategija kako biste vidjeli rezultate.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here