Bijeli luk se često ističe zbog svojih zdravstvenih prednosti, a jedna od ključnih tvari koja se nalazi u njemu je alicin, koji se tvrdi da je učinkovitiji od antibiotika poput penicilina.
Ovaj sirup od bjelog luka , prema tvrdnjama, može biti izuzetno koristan u liječenju raznih plućnih bolesti, uključujući upalu grla, promuklost, kašalj, astmu, dispneju i kronični bronhitis.

Recept za ovaj sirup je jednostavan potrebni su vam
– češnjak
– pola šolje vodae
– 1/4 ocata jabučnog
– pola šolje meda

Cijeli češnjak se nasjecka i pomiješa s ostalim sastojcima.
Smjesa se ostavi preko noći kako bi se sastojci proželi, a zatim se procijedi i čuva na hladnom mjestu.

Preporuka je uzimati pet kapi ovog sirupa svakih pet sati, što može biti korisno osobama koje su već bolesne.
Ako želite koristiti sirup radi jačanja imuniteta, dovoljno je uzeti pet kapi jednom dnevno.
Zanimljivo je da se sirup preporučuje uzeti na vrh šećera, vjerojatno radi lakšeg konzumiranja ili maskiranja okusa.

 

 

Glavna naratorka, žena od 67 godina, dijeli svoje iskustvo na društvenim mrežama, izražavajući svoju potrebu za bliskošću i podrškom koju ne dobiva od svoje djece.

Prikazani su i drugi primjeri ljudi koji se osjećaju usamljeno i neispunjeno u svojoj starosti, naglašavajući problem nedostatka hobija i svakodnevnih interesa koji bi ih mogli ispuniti.
Savjeti psihologa ističu važnost aktivnog sudjelovanja u životu, traženje novih hobija i socijalnih interakcija kako bi se izbjegla depresija i osigurala kvalitetna starost.

Psiholozi preporučuju traženje stručne pomoći kako bi se prevladali osjećaji usamljenosti i nedostatka svrhe, ističući da moderna tehnologija i društvene promjene nude brojne mogućnosti za ljude svih dobnih skupina.
Ovaj tekst podsjeća na važnost emocionalne podrške i međugeneracijske solidarnosti, te potiče mlade generacije da se brinu o svojim starijim članovima obitelji kako bi im omogućili kvalitetan i ispunjen život u starosti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here