Psorijaza je kompleksna autoimuna bolest koja uzrokuje brzi rast stanica kože, rezultirajući crvenim, debelim mrljama prekrivenim srebrnkastim ljuskama.
Ova stanja kože često uzrokuju svrab, peckanje i nelagodu, što može biti izazovno za svakodnevni život oboljelih.
Iako se psorijaza može pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, najčešće se javlja na vlasištu, laktovima, koljenima, donjem dijelu leđa i noktima.
Osim fizičkih simptoma, psorijaza može imati i emocionalne posljedice, utječući na samopouzdanje i kvalitetu života pacijenata.
Upravljanje psorijazom zahtijeva multidisciplinarni pristup koji uključuje medicinske i prirodne tretmane, promjene u načinu života i podršku pacijenata kako bi se kontrolirali simptomi i poboljšala kvaliteta života.
Zapamtite, ne bacajte koru ovog voća! Može biti tajni sastojak vaše ljepote, pomažući u liječenju psorijaze, uklanjanju bradavica i čak izbjeljivanju zuba!

Banane su već poznate po svojoj zdravoj i vlaknima bogatoj pulpi, ali ne smijemo zaboraviti na korisnost njihove kore.
Dok većina nas obično baca koru, Indijci su već generacijama svjesni njezine široke primjene.

Kora banane je zapravo izuzetno korisna za kožu i može se uspješno koristiti za različite dermatološke probleme.
Trljanje unutrašnjosti kore banane na kožu može djelovati kao antioksidans, hidratantno sredstvo, smanjiti svrab i čak pomoći u liječenju psorijaze.

Osim toga, obične i bezopasne bradavice mogu se ukloniti jednostavno trljanjem unutrašnjosti kore banane na zahvaćeno područje.

Zapanjit će vas saznanje da unutrašnjost kore banane, slično kokosovom ulju, može pospješiti izbjeljivanje vaših zuba na prirodan način.
Jednostavno trljajte zube unutrašnjošću kore, radite to svakodnevno najmanje 15 dana i primijetit ćete vidljiva poboljšanja.

U svakom slučaju, uvijek je mudrije koristiti prirodne proizvode jer ne donose štetne posljedice koje mogu proizaći iz upotrebe kemijskih preparata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here