Vjerovatno svi zelite da vam povrce dobro raste i da bude zdravo a posebno ako ste veliki ljubitelj krastavaca.Evo nekoliko jako dobrih savjeta kako da imate sto bolje krastavce bez upotrebe bilo kakve hemikalije.

Uzmite u obzir ovaj jednostavan recept za prirodno gnojivo. Sastojci su tako jednostavni da ih većina nas već ima u svojim kuhinjama. Potrebno je samo malo suhog kvasca, tople vode i granuliranog šećera. Pomiješajte ih zajedno i pričekajte sat vremena. Kvasac će se aktivirati, a zatim ga razrijedite u vodi.

Kada su krastavci dostigli svoje prve prave listove, vrijeme je za primjenu ovog gnojiva. Nanesite ga pažljivo na korijenje biljaka, ali nemojte pretjerivati. Više informacija možete potražiti na YouTube kanalu “GENERAL TUŽNO”, gdje ćete pronaći korisne savjete za uzgoj biljaka.

Ako želite eksperimentirati s drugim prirodnim gnojivima, razmislite o ovom receptu s kruhom i koricom od krompira. Nakon što ih izblendate s vodom, dobit ćete koncentrirano gnojivo koje će vašim biljkama pružiti potrebne hranjive tvari.

Ne zaboravite redovito prihranjivati svoje krastavce, posebno u različitim fazama njihovog rasta. Osim što će poboljšati njihovu otpornost na bolesti i stres, pravilna prihrana također će rezultirati obilnom žetvom krastavaca.

Koristenje prirodnih gnojiva nije samo korisna za biljke, već i za okoliš, jer ne zagađuje tlo i vodu opasnim kemikalijama.
Kada koristite prirodna gnojiva poput kvasca ili mješavine kruha i kore od krompira, biljke bolje apsorbiraju hranjive tvari i postaju otpornije na štetnike.

Redovita prihrana krastavaca također može poboljšati kvalitetu plodova, čineći ih sočnijima i ukusnijima.


Savjeti poput primjene sode bikarbone kao gnojiva mogu biti korisni i za druge vrste povrća, poput rajčica ili paprike.

Održavanje uravnotežene ishrane biljaka ključno je za uspjeh u vrtlarstvu, stoga je važno istraživati različite metode prirodnog gnojenja kako biste pronašli najbolju za vaše biljke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here