U ovom tekstu se govori o tome kako da prepoznate uobičajene fraze koje prevareni partneri često čuju od osobe koja ih je prevarila i pruža perspektivu o njihovom značenju.

Ovo je sadrzaj teksta:

Ukoliko ste bili prevareni, možda ste čuli neke uobičajene fraze poput “Nema nikakvog smisla” ili “Nikada to više neću učiniti”. Međutim, važno je shvatiti da takve izjave često ukazuju na nedostatak poštovanja prema vama i vašoj vezi. Laži i manipulacije mogu biti znakovi lošeg karaktera koji se neće promijeniti. Osim toga, prevarant može pokušati prebaciti krivicu na vas ili opravdati svoje postupke, ali to ne mijenja činjenicu da su prevara i nepoštovanje prisutni. Stoga je važno postaviti granice i ne dopustiti da vas takve izjave uvjere da je njihovo ponašanje opravdano.

Fraze poput “Oprosti” često su pokušaj manipulacije prevaranta da umanje ozbiljnost svojih postupaka i izbjegnu odgovornost.

Izjava “Ti si me natjerao na to” često je izgovor prevaranta koji ne želi preuzeti odgovornost za svoje postupke.
Tvrdnja da je netko “tako tužan” može biti manipulativan pokušaj prevaranta da dobije suosjećanje i opravda svoje nepoštene postupke.

Prebacivanje krivnje na partnera, kao što je krivnja za “melodiju zvona”, samo je još jedan način izbjegavanja odgovornosti za prevaru.
Partner koji opravdava prevaru svojim problemima pokazuje nedostatak sposobnosti suočavanja s problemima na zdrav način.
Laži i manipulacije obilježje su narcisoidnog ponašanja koje može biti štetno za partnerske odnose.
Prevarant može izraziti kajanje samo kada je uhvaćen, ali to ne znači da se iskreno kaje za svoje postupke.

Nepoštivanje partnera i granica unutar veze jasan je pokazatelj nedostatka osnovnih vrijednosti kao što su poštovanje i integritet.


Odbijanje prevarantove odgovornosti i pokušaji opravdanja njegovih postupaka samo produbljuju povjerenjsku krizu u vezi.
Partner koji pokazuje nedostatak empatije i poštovanja prema drugoj osobi vjerojatno će nastaviti s nepoštenim ponašanjem u budućnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here