Ovdje cemo vam pokazati jednosatvan recept za gnojivo od sode bikarbone koje je pogodno za uzgoj krastavaca. Ovo gnojivo ne sadrzi nikakve opasne hemikalije i moze mnogo poboljsati rast i prisnos krastavaca.

Da biste koristili ovaj recept, trebate:

– 80 grama sode bikarbone i 10 litara tople vode za prve dvije primjene gnojiva.
– Za treću primjenu gnojiva, potrebno je 60 g sode bikarbone, 10 litara tople vode i 3-4 kapi joda.

 

1. Pomiješajte sodu bikarbonu s toplom vodom.                                                              2. Dobro promiješajte smjesu.
3. Gnojite biljke samo ujutro ili navečer.

Prva dva puta gnojidbe trebaju se obaviti svakih 14 dana nakon presađivanja sadnica u otvorenu baštu, dok se treća primjena gnojiva preporučuje tijekom formiranja plodova.

Prednosti ovog gnojiva uključuju veći prinos, bolju plodnost i duže vrijeme žetve. Recept obećava sočne i čvrste krastavce koji će zadovoljiti vaše nepce.

Stoga, ako uzgajate krastavce i želite poboljšati njihov rast i kvalitetu, ovaj recept za gnojivo od sode bikarbone može biti korisna opcija za vas. Sretno s vašim usjevima!

1. Soda bikarbona, osim što je sigurna za biljke, također može pomoći u reguliranju pH vrijednosti tla, što je ključno za zdrav rast biljaka poput krastavaca.

2. Redovita primjena ovog gnojiva može smanjiti potrebu za upotrebom komercijalnih gnojiva i pesticida, što može biti korisno za očuvanje okoliša.

3. Važno je pridržavati se preporučenih omjera i uputa za primjenu gnojiva kako bi se izbjegla prekomjerna upotreba i moguće štetne posljedice za biljke.

4. Krastavci su osjetljivi na nedostatak vode, stoga je važno osigurati im dovoljno zalijevanja tijekom cijelog vegetacijskog razdoblja kako bi se osigurao zdrav rast i razvoj plodova.

5. Pored gnojidbe, redovito uklanjanje korova i provjera biljaka na znakove bolesti ili štetnika ključni su koraci za održavanje zdravih usjeva krastavaca.

6. Preporučuje se da se gnojivo nanosi na tlo oko korijena biljke, izbjegavajući prskanje lišća kako bi se spriječila opekotina od sunca i oštećenje biljaka.

7. Prije početka primjene ovog ili bilo kojeg drugog gnojiva, preporučuje se testiranje tla kako bi se utvrdila njegova pH vrijednost i nutritivni sastav kako bi se osiguralo optimalno okruženje za rast biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here