Na rukama imamo veoma mali broj lojnih žlijezda te samim tim su podložne suhoći.
Naročito s obzirom na njihovu aktivnost kao neumornih radnika kako na poslu tako i kod kuće. Međutim, često zaboravljamo koliko su ruke važne i kao deo našeg izgleda.

Zanemarivanje ruku može dovesti do suve, ispucane kože, pa čak i do bolnih čireva.
Zato je važno brinuti se o njima, a mi vam donosimo fantastične načine da tretirate grubu kožu ruku, ispucale pete, kurje oči i neuredne nokte na nogama na veoma jednostavan način.

Sve što vam je potrebno su medicinski glicerin (glicerol) i medicinski alkohol od 70%, koje možete kupiti u apoteci.
Samo ih pomešajte u omjeru 1:1. Nanesite ovu mešavinu na grubu kožu ruku, stopala, peta i na sva ključna mesta koja zahtevaju negu, ujutro i uveče.
Nakon deset dana redovne primene, primetićete neverovatne rezultate.
Vaše pete postaće nežne, ružičaste i glatke, a nokti će zablistati.

Ova mešavina je ne samo jeftina i pristupačna, već je i izuzetno efikasna.
Takođe je pogodna i za tretiranje lakatnih površina, pružajući istovremeno hidrataciju i omekšavanje kože
Briga o rukama je važna jer su one često izložene raznim štetnim uticajima, poput hladnoće, sunca i hemikalija, što dodatno može pogoršati stanje kože.

Redovna hidratacija ruku je ključna za održavanje njihove mekoće i elastičnosti, posebno tokom hladnijih meseci kada koža može postati suva i ispucala.

Pored glicerina i alkohola, postoje i drugi prirodni sastojci koji mogu pomoći u hidrataciji kože, poput ulja kokosa, badema ili shea putera.

Osim spoljašnje nege, važno je i voditi zdrav način života koji uključuje adekvatan unos vode, uravnoteženu ishranu bogatu vitaminima i mineralima, kao i redovnu fizičku aktivnost.

Nega noktiju takođe je važna jer oni često odražavaju opšte stanje zdravlja organizma.
Redovno se brinite o svojim noktima, odvajajući vreme za manikir i hidrataciju kožice oko noktiju.

Za osetljivu kožu ruku, posebno kod osoba koje imaju sklonost alergijama ili iritacijama, preporučuje se upotreba blagih, hipoalergijskih proizvoda za negu kože.

Pored spoljašnje nege, važno je i izbegavati loše navike koje mogu oštetiti kožu, poput grickanja noktiju ili izlaganja ruku agresivnim hemijskim sredstvima bez zaštite.

Nemojte zaboraviti ni na zaštitu od sunca prilikom izlaganja ruku sunčevim zracima, koristeći kreme sa zaštitnim faktorom kako biste sprečili prerano starenje kože i pojavu fleka.

Redovna masaža ruku može poboljšati cirkulaciju, opustiti mišiće i poboljšati stanje kože, pa pokušajte uključiti masažu u svoju rutinu nege.

Zapamtite, briga o rukama nije samo estetska, već i važna za opšte zdravlje i dobrobit tela. Zato im posvetite pažnju i negujte ih redovno kako biste očuvali njihovu lepotu i zdravlje.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here