Da bi na vasim biljkama i cvjetovima list bio zdrav, velih lijepe tamnozelene boje potrebno da je biljke odrzavate onako kako ona to zahtjeva.
Pored redovnog zalivanja i uklanjanja iscvjetalih latica potrebni je i prihranjivanje ali i preparati koji ce stiti vasu biljku od raznih stetocina i insekata sto pored vremena vam oduzima i novac.


Da bi ste izbjegli dodatne troskove biljke mozete prihranjivati i sa prirodnim sredstvima te imatako omoguciti potrebne minerale za rast i razvoj.
Za prihranjivanje mozete koristiti koru od banane, iskoristene vrecice caja, kompostirana ljuska od luka. Sve ove namirinice ce popraviti kvalitet zemljista ali najbolje rezulate ce vam dati razblazeno pivo.
Pivo ne mora biti tek otvoreno, moze i ono koje stoji dan dva jer ce biljkama pomoci komplex vitamina B i fermentisane meterije koje pivo sadrzi.

Ovaj rastvor je pogotovo koristan za muskatlke, kaliope, petunije koje ce redovnim prihranjivanjem imatibujniji i zdraviji cvijet.
Pivo ce dati sjaj listu te moze uticati na pojacanje zelene boje.
Sve sto trebate jeste da da natopljenom pamucnom krpicom u rastvoru piva predjete laganim pokretima preko listova biljke.


Korištenje prirodnih sredstava za prihranjivanje biljaka ne samo da čuva vaš novac, već i pruža potrebne minerale za njihov zdrav rast.

Prirodni preparati poput kore od banana, vrećica čaja ili kompostirane ljuske od luka poboljšavaju kvalitet zemlje i pružaju hranjive tvari biljkama.

Razblaženo pivo, bogato vitaminom B i fermentiranim tvarima, posebno je korisno za biljke poput muskatlki, kaliope i petunija, pružajući im bujniji i zdraviji cvijet.

Pivo, čak i ono koje stoji nekoliko dana, doprinosi sjaju listova biljaka i može pojačati intenzitet njihove zelene boje.

Jednostavno je primijeniti rastvor piva na biljkama – samo natopite pamučnu krpicu u otopini piva i nježno pređite po listovima biljke laganim pokretima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here