Borba protiv bora: Prirodne maske za njegu očiju
U 50-tim godinama neizbježno je da se pojavljuju ili su se već pojavile bore oko očiju. Gentika ima veoma važnu ulogu kada su bore u pitanju pa s toga ne mora značiti da upravo 50-te godine su znak starnja. Ove promjene često su posljedica prirodnog procesa starenja, ali i životnog stila, uključujući neprospavane noći, nepravilnu prehranu i lošu njegu kože. Osjetljivost kapaka, koja je najveća među svim dijelovima kože, dodatno naglašava te promjene.

Podočnjaci, vrećice oko očiju ii bore su znak starenja kože što je mnogima koji drže do sebe veoma frustrirajuće.Iako se može činiti da su skupi kozmetički zahvati jedini put do mladalačkog izgleda, priroda često nudi jednostavna i učinkovita rješenja. Na YouTube kanalu Tanya vlog, otkrivene su maske koje koriste uobičajene sastojke poput jaja, koje mogu značajno poboljšati izgled kože oko očiju.

Imamp mnogo komercijalnih maski koje se prodaju za ovaj predio lica ali zašto ne probati jednu domaću masku. Jedna od najpoznatijih maski uključuje upotrebu žumanjka, škroba i maslinovog ulja. Ova kombinacija ne samo da pomaže u hidrataciji, već i obnavlja kožu, čineći je glatkom i blistavom. Da biste izradili ovu masku, potrebno je tri žličice žumanjka, pola žličice krumpirovog ili kukuruznog škroba i malo maslinovog ulja. Postupak je jednostavan: umiješajte žumanjak sa škrobom, dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Smjesu nježno nanesite na očišćenu kožu oko očiju, ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Završite s hidratantnom kremom kako biste zadržali vlagu.

Osim ove maske, postoji i alternativa koja može oponašati učinke botoksa. Za izradu ove maske potrebna su samo dva sastojka: bjelanjak i krumpirov škrob. Umutite bjelanjak dok ne postane pjenast, a zatim dodajte škrob. Ovu smjesu možete nanositi na kožu lica, vrata, dekoltea i ruku, jer su to područja koja često gube elastičnost. Kada se prvi sloj osuši, dodajte još slojeva kako biste povećali učinak. Nakon što svi slojevi budu suhi, isperite masku toplom vodom i nanesite hranjivu kremu.

Preporučuje se primjena ovih maski tijekom 21 uzastopne noći, nakon čega se može prelaziti na svakodnevno korištenje svaka dva dana tijekom dodatnih 14 dana. Iako se rezultati mogu primijetiti već nakon 10 dana, nastavak tretmana osigurava trajne promjene.

Uzimajući u obzir sve ove prirodne metode, moguće je osnažiti i obnoviti izgled kože bez skupih intervencija. Ne zaboravite, pravilna njega kože može učiniti čuda i pomoći vam da se osjećate i izgledate mladoliko!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here