CVIJEĆE ĆE BUJATI KAO LUDO: Samo zaljevajte sa jednim neobicnim sastojkom – Ukusna Hrana

Ukusna Hrana

Ukusna-hrana.info

Da bi na vasim biljkama i cvjetovima list bio zdrav, velih lijepe tamnozelene boje potrebno da je biljke odrzavate onako kako ona to zahtjeva.
Pored redovnog zalivanja i uklanjanja iscvjetalih latica potrebni je i prihranjivanje ali i preparati koji ce stiti vasu biljku od raznih stetocina i insekata sto pored vremena vam oduzima i novac.
Da bi ste izbjegli dodatne troskove biljke mozete prihranjivati i sa prirodnim sredstvima te imatako omoguciti potrebne minerale za rast i razvoj.
Za prihranjivanje mozete koristiti koru od banane, iskoristene vrecice caja, kompostirana ljuska od luka. Sve ove namirinice ce popraviti kvalitet zemljista ali najbolje rezulate ce vam dati razblazeno pivo.
Pivo ne mora biti tek otvoreno, moze i ono koje stoji dan dva jer ce biljkama pomoci komplex vitamina B i fermentisane meterije koje pivo sadrzi.

Ovaj rastvor je pogotovo koristan za muskatlke, kaliope, petunije koje ce redovnim prihranjivanjem imatibujniji i zdraviji cvijet.
Pivo ce dati sjaj listu te moze uticati na pojacanje zelene boje.
Sve sto trebate jeste da da natopljenom pamucnom krpicom u rastvoru piva predjete laganim pokretima preko listova biljke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *