ISTRAGA DOVELA DO NOVIH DETALJA – Ukusna Hrana

ISTRAGA DOVELA DO NOVIH DETALJA

Viši sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči.
Pritvor mu je zbog uznemirenja javnosti produžio sudija za prethodni postupak, a njegovi branioci mogu da se žalbe na ovu odluku krivičnom vanpretresnom veću suda.

Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak danas preispitivao razloge za dalje zadržavanje osumnjičenog u pritvoru i doneo rešenje kojim mu je produžio pritvor do 30 dana.

ŠTA JE RAZLOG?

Pritvor mu je produžen zbog načina i težine posljedica krivičnog djela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, dodala je Stanković.

Takođe je ukazala da protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rješenja.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.