Iskopali su Giškin grob, a kada su otvorili sanduk uslijedio je ŠOK! – Ukusna Hrana

Iskopali su Giškin grob, a kada su otvorili sanduk uslijedio je ŠOK!

Na Centralnom groblju u Beogradu u petak su ekshumirani posmrtni ostaci Đorđa Božovića Giške, kog su devedesetih godina zvali “vitez sa asfalta”. On će u subotu biti položen u porodičnu grobnicu u Kučima u Crnoj Gori, gdje će počivati pored svojih roditelja. Međutim, kada je kovčeg otvoren, svi koji su videli tijelo, ostali su zatečeni.

– Prvi su ga vidjeli radnici koji su izvadili kovčeg. Onda su me pozvali da vidim. Šokirala sam se! Moj Đorđe poslije 26 godina nije istrulio. Odmah su mi na pamet pale riječi monahinje koja je uz oca Tadeja bila do smrti. Ona je prije nekoliko dana pozvala moju kćerku i rekla joj: “Nemojte, djeco, da se iznenadite kada vidite tijelo” – priča Slavica Božović, Giškina sestra.

Ona je zatim opisala kako je izgledalo tijelo njenog brata.

– Izgledalo je kao mumija. Koža je bila sasušena, donekle potamnjela, ali nigde nije bilo truleži. Vidjela sam mu ruke i tetive na njima. Kada su ga radnici prebacivali u metalni sanduk, ništa se nije pomjerilo. I sada mi odjekuju u glavi riječi moga brata: “Biću jači mrtav nego živ”. Ovo je samo potvrda da je sve što je govorio istina. Bog ga je blagoslovio, ja to znam – rekla je Slavica za beogradske medije.

Patolog Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

– To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene. Tijelo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije – rekao je Stanković.