PREMINULA NADA ĐUREVSKA/EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ IZJAVLJUJE

Glumac Emir Hadžihafizbegović za Novi.ba podijelio je nekoliko sjećanja na legendarnu glumicu, kazavši kako je bila izuzetna osoba i izuzetna glumica.

“Nada Đurevska je prije svega bila jedna izuzetna osoba, posebna, decentna i jedna samozatajna, sjajna osoba koja je imala svoj neki svemir, svoj neki kosmos. Voljela je jako posao kojim se bavila i bila je privilegija stati s njom na scenu.

Mi smo radili zajedno, posebno se sjećam “Višnjika” u Narodnom pozorištu, gdje smo zajedno radili i gdje je Petar Veček, koji je režirao predstavu, napravio možda jednu od najboljih predstava u zadnjih 20-ak godina u Narodnom pozorištu.

Nada Đurevska je bila glumica koja je imala kapacitete mnogo veće nego je to nudila neka limitirana teatarska scena u Sarajevu. Žena koja je širila dobrotu, empatiju, koja je uvijek bila uz svoje kolege kada su imali neke probleme.

Značajno je reći i da je ona više premijera imala u Kamernom teatru, nego u Narodnom pozorištu. U Kamernom teatru imala je 27 premijera. Kad se to pomnoži sa brojem igranja, dolazimo do cifre od sigurno 500 nastupa koje je imala u Kamernom teatru.

Otišla je jedna velika i sjajna osoba, jedna velika i sjajna glumica”, kazao je Hadžihafizbegović.